Mihajlovićeva: Dozvola za Beograd na vodi do kraja nedelje
Foto: Ministarstvo Građevine, Saobraćaja I Infrastrukture

Najava iz ministarstva

Mihajlovićeva: Dozvola za Beograd na vodi do kraja nedelje

Beograd -
Mislim da je ugovor o Beogradu na vodi vrlo javan i vrlo jasan", rekla je ministarka

BEOGRAD - Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će to Ministarstvo do kraja sedmice izdati građevinsku dozvolu za početak gradnje Beograda na vodi.

"Mislim da je ugovor o Beogradu na vodi vrlo javan i vrlo jasan", rekla je Mihajlović na pitanja novinara kako odgovara onima koji kažu da je taj ugovor štetan. "Volela bih da prosto pustimo i u narednom periodu vidimo kako će se stvari razvijati i sve ono što smo obećali, da to i realizujemo", rekla je ona, dodajući da se to ne odnosi samo na projekat Beograd na vodi.

Mihajlović je navela da se to odnosi i na primenu zakona koji su doneti u prethodnom periodu, i podsetila da je, na primer, u decembru prošle godine, kada je predstavljen Zakon o planiranju i izgradnji, ljudi nisu verovali da će se građevinske dozvole izdavati za 28 dana, dok se one sada u Beogradu izdaju za samo pet dana. "Eto, moguće je, kao što će biti moguće videti kamen temeljac i izgrađene objekte Beograda na vodi", navela je Mihajlović.

Ugovor o projektu Beograd na vodi objavljen je u nedelju na sajtu Vlade Srbije, a za 27. septembar je najavljeno postavljanje kamena temeljca za dve stambene kule. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je ranije danas da je ugovor o projektu "Beograd na vodi" pokazan javnosti u celosti, "od A do Š", što ne bi bilo tako da postoji nešto što je potrebno sakriti. On je rekao da se do kraja sedmice očekuje izdavanje građevinskih dozvola za prvi objekat koji će se graditi, a to su dve stambene kule, dodajući da su svi dokumenti prosleđeni Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track