U SPOMEN NA OSLOBODIOCE Vučević: Novi Sad se nikad neće odreći svoje slavne istorije
Foto: Fonet

Sećanje na Dan oslobođenja

U SPOMEN NA OSLOBODIOCE Vučević: Novi Sad se nikad neće odreći svoje slavne istorije

Srbija -
Vučević je napomenuo da se ovim praznikom ulazi u period obeležavanja najznačajnijih datuma u istoriji grada - 9. novembra Dana oslobođenja u Prvom svetskom ratu, a ubrzo potom biće obeležen Dan prisjedinjenja Vojvodine Srbiji, kao i Dan grada 1. februar

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević položio je danas vence na spomen-obeležja oslobodiocima Novog Sada u Drugom svetskom ratu i tom prilikom istakao da se taj grad nikada neće odreći svoje slavne tradicije i istorije.

"Nikada nećemo prećutati istinu, a to je da je sloboda došla sa našim narodnooslobodilačkim pokretom i zajedno sa našim saveznicima, pre svega, Crvenom armijom", rekao je Vučević novinarima posle polaganja venaca i sveća na Spomen groblju.

Vučević je čestitao Novosađanima 23. oktobar - Dan oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu i dodao da grad danas obeležava 71 godinu od dolaska slobode "odajući počast oslobodiocima, svima onima koji su dali živote da bismo mi danas imali grad kojim se ponosimo". Gradonačelnik je dodao da Novi Sad "neguje antifašističke tradicije i sve ono što je bila odlika naših predaka u borbi za slobodu".

Vučević je napomenuo da se ovim praznikom ulazi u period obeležavanja najznačajnijih datuma u istoriji grada - 9. novembra Dana oslobođenja u Prvom svetskom ratu, a ubrzo potom biće obeležen Dan prisjedinjenja Vojvodine Srbiji, kao i Dan grada 1. februar.

Vence i cveće kraj Spomenika oslobodiocima Novog Sada u Drugom svetskom ratu i kraj spomenika Novosadskom partizanskom odredu na Čeneju položili su i predsednica Skupštine grada Jelena Crnogorac, kao i delegacije Vojske Srbije, SUBNOR-a i rezervnih vojnih starešina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja