VESIĆ SA STANARIMA NASELJA VIDIKOVAC: Mi smo vlast koja razgovara sa građanima
Foto: Beoinfo

Tribina

VESIĆ SA STANARIMA NASELJA VIDIKOVAC: Mi smo vlast koja razgovara sa građanima

Beograd -
Građani Skojevskog naselja i Vidikovca su se požalili na nepropisno parkiranje, ali i na nedostajuća parking mesta, zatim na nelegalnu prodaju oko Vidikovačke pijace, zapuštene kontejnere, prokišnjavanje stambenih objekata

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić razgovarao je sinoć s predsednicima skupština stanara i građanima Skojevskog naselja i Vidikovca o komunalnim problemima koji tu postoje i otežavaju im svakodnevni život.

Svoje probleme građani su izneli i gradskom sekretaru za saobraćaj Dušanu Rafailoviću, predsedniku opštine Rakovica Vladanu Kociću, kao i direktorima komunalnih preduzeća Gradsko stambeno, Beograd-put, Beogradski vodovod i kanalizacija i Gradske čistoće - Nikoli Kovačeviću, Ivanu Tejiću, Svetozaru Veselinoviću i Miroslavu Bogdanoviću, kao i predstavniku Zelenila - Beograd.

Beograd je grad sa mnogo nasleđenih problema od kojih sve nije moguće rešiti odmah, ali je važno da se o njima razgovara i da oni koji vode grad čuju šta građane tišti, poručio je Vesić, prenosi Beoinfo.

"Direktnom komunikacijom s građanima upoznajemo se sa problemima. Meni je ovo 63 tribina u poslednjih pet meseci, a zajedno sa saradnicima razgovarao sam sa više od 10.000 građana. Na ovim tribinama mnoge probleme rešimo odmah, ali niko ne ostame bez odgovora šta je moguće učiniti", istakao je Vesić.

Kako kaže, takav način rada daje rezultate i to se vidi po tome kakvu podršku uživa SNS u Beogradu.

"Mi ne pravimo nikakvu razliku između delova Beograda, iako u njima problemi često jesu različite prirode. Prigradske opštine imaju više problema sa infrastrukturom i nedostajućom kanalizacijom i vodovodom kao i putevima, a u gradu su uglavnom problemi koji se tiču parkiranja, nelegalnog zauzeća javnih površina, fasada i slično. Mi nismo vlast koja sedi u kancelarijama već smo stalno na terenu među ljudima i samo tako, zajedno radimo kako bi čitav Beograd postao bolje mesto za život", rekao je Vesić.

Građani Skojevskog naselja i Vidikovca su se požalili na nepropisno parkiranje, ali i na nedostajuća parking mesta, zatim na nelegalnu prodaju oko Vidikovačke pijace, zapuštene kontejnere, prokišnjavanje stambenih objekata.Vesić je precizirao da je planirano proširenje pijace na zemljištu koje je u nadležnosti Gradskih pijaca kako bi se rešio problem kamionske prodaje na koju se žale stanovnici Vidikovca.

Građanima koji su se žalili na podzemne kontejnere koje je ugradila prethodna vlast rekao je da taj posao nije samo bio lopovluk i skandal već i zločin prema Beogradu.

Kontejneri su propali, ali ih je prethodna vlast platila milione evra.

U narednom periodu, Gradska čistoća će ove kontejnere zameniti u budućnosti reciklažnim kontejnerima u kojima će da se vrši separacija otpada.

Rafailović je istakao da će dati nalog svojim saradnicima da izađu na teren i snime situaciju, te da donesu odluku šta može da se uradi po pitanju bezbednosti.

Da li će to biti zaštitne ograde, stubići ili ležeći policajci odlučiće se zajedno sa građanima.

Takođe, uradiće se i saobraćajna analiza gde mogu da se urade novi parking prostori, a ako se pokaže kao rentabilno, postoji mogućnost i da se postavi "fast park", po uzoru na onaj na Adi Ciganliji.

Predsednik opštine Vladan Kocić je istakao da je ovo jedan u nizu susreta s građanima, kako bi nadležni pokušali da brže i efikasnije rešavaju probleme.

Ovo je nov kvalitet u pristupu problemima jer građani direktno mogu da komuniciraju s nadležnima i nadam se da smo na dobrom putu, poručio je Kocić.

Direktori komunalnih preduzeća direktno su beležili konkretne predloge građana i najavili hitnu reakciju u slučajevima visokih računa za vodu, sređivanja zelenila, čišćenja ulica i slično, što pokazuje da je ovaj vid komunikacije višestruko koristan.

Ovo je 63. sastanak sa građanima i postalo je praksa da se oni na ovaj način, između ostalog, upoznaju sa i akcijom Gradskog stambenog za manje popravke i radove u ulazima stambenih objekata, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track