Otpustili majku šestoro dece!

Gde će im duša

Otpustili majku šestoro dece!

Srbija -
Zorica Zimonjić dobila otkaz u JP „Komunalac“ nakon što se na radnom mestu ubola na špric iz medicinskog otpada koji je prebirala

ČAČAK - Tuga.Samohrana majka šestoro dece, Čačanka Zorica Zimonjić skoro godinu dana radila je u JP „Komunalac“, a otkaz je dobila 17. aprila, nakon što se na radnom mestu ubola na špric dok je prebirala po medicinskom otpadu. Kad se nakon zaključenog bolovanja vratila na posao, direktor je naredio da joj se ugovor ne produži.

- Moja nesreća dogodila se 23. marta. Rana od uboda nije bila velika, pa tome nisam ni pridavala značaj. Međutim, moja šefica je insistirala da se obratim lekaru - priča Zorica, koja s decom Stefanom (17), Lazarom (16), Aleksandrom (14), Kristijanom (10) i Andrejem (sedam i po) živi u praznom stanu. Najstarija ćerka Marijana (19) nedavno se udala. Dva mlađa deteta spavaju na dušecima koje su dobili iz donacija, a ona s preostalima noći na na podu.

- Lekar mi je dao uput za hirurga i infektologa i tada mi je otvoreno bolovanje. Zakazali su mi i testiranje na HIV i hepatitis C - priča ova žena, koja je na poslovima selekcije otpada mesečno zarađivala 23.000 dinara.

Međutim, kad se vratila na posao rečeno joj je da ugovor o radu neće biti produžen zbog sumnjive dokumentacije o korišćenju bolovanja u trajanju od 13 dana.

JP: Nismo videli kako se povredila

Miloje Vojinović, direktor JP „Komunalac“ u Čačku, tvrdi da je Zimonjićki ponuđen posao čistačice, a da u firmi niko nije video kad se povredila.

- Ponuđeno joj je da radi pod ugovorom na tri meseca na radnom mestu čistačice. Ako se bude pokazala kao dobar radnik, sigurno će biti primljena, čak i ako ja ne budem direktor - kaže Vojinović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track