PECAROŠKA TUGA: U toku trovanje ribe u Velikom bačkom kanalu
Foto: Srbobran.net

Od početka oktobra ovo se dešava već nekoliko puta

PECAROŠKA TUGA: U toku trovanje ribe u Velikom bačkom kanalu

Srbija -
SRBOBRAN - Ovo traje, pa traje, baš se trude. Riba se opet guši u kanalu... Ovo su fotografije koje je napravio sugrađanin i sportski ribolovac, Branislav Čobanov. Teško da može nešto pametno da se kaže na ovaj pomor. Sve stane u par reči - bruka i sramota...

Od početka oktobra ovo se dešava već nekoliko puta. Ko je odgovoran za ovu nebrigu i trovanje za sada nema zvaničnih informacija. Očigledno da nije važno.

Ovo je naravno cinični odgovor razočaranog građanina koji uredno plaća sve dažbine koje država ispostavlja. Između ostalog ribolovci plaćaju godišnju dozvolu za pecanje na Velikom bačkom kanalu. Danas su na obale ovog prirodnog blaga stigli pecaroši iz Novog Sada, Kikinde, Subotice... Sve što su mogli da urade je da se okrenu i vrate svojim kućama sa tugom u srcu gledajući površinu kanala i ribu koja se guši.

Foto: Srbobran.net
Foto: Srbobran.net

Inače, ova riba ako pre toga ne ugine, završi najčešće na tiganju. Riba koja se guši, vadi se u ogromnim količinama, daje se svinjama, sprema se za obrok, prodaje se na pijaci...(Srbobran.net/S. Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track