PARAĆIN VAPI ZA RADNOM SNAGOM: U opštini nema ko da radi, fali nam ćata!
Foto: Nebojša Mandić

Zbog manje zaposlenih u plusu su 50 miliona dinara

PARAĆIN VAPI ZA RADNOM SNAGOM: U opštini nema ko da radi, fali nam ćata!

Srbija -
PARAĆIN - Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović izjavio je danas da ta lokalna samourava ima 81 manje zaposlenih od broja zakonom dozvoljenog, pre svega stručnjaka, i zbog zabrane zapošljavanja novih nalazi se na ivici ispunjavanja zadataka.

Opština je ostala na malom broju stručnjaka, i do marta naredne godine, kada se očekuje ukidanje Odluke o zabrani zapošljavanja, neće moći da prima nove ljude, objasnio je Paunović novinarima.

"Pre svega nemamo dovoljno stručnih ljudi koji mogu da rešavaju probleme građana na terenu i to je u ovom trenutku postalo ozbiljan problem u radu opštinske uprave", rekao je Paunović. Nemamo radnika za mnoga radna mesta, zbog odlaska u penziju ili napuštanja radnih mesta iz drugih razloga, odlazak u privatne firme, jer se radi o stručnjacima, samozapošljavnje, i ovog trenutka imamo veoma ozbiljan problem da zadovoljima zahteve građana, precizirao je Paunović.

On je kazao da je reč "o preko potrebnim stručnjacima, neophodnim za obavljanje poslova za građane, a ne portirima, kuririma, spremačicama...". Paraćin je jedina opština u Pomoravskom okrugu koja neće morati da smanjuje broj zaposlenih na osnovu Odluke Vlade Srbije o makismalnom broju zaposlenih u javnoj upravi, po kojoj, do 2. februara naredne godine javnu upravu treba da napusti 14.500 zaposlenih, od toga 5.751 "na lokalu", napomenuo je Paunović.

Opštinska uprava u Paraćinu "ima 483 zaposlena, a maksimum je 564" objasnio je Paunović i istakao da je lokalna samouprava vodila računa da ne prekorači zakonske okvire". Zbog manje zaposlenih u budžetu je godišnje ostajalo 50.000.000 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track