DRAMA NA POROĐAJU: Mali Andrija pobedio snežnu oluju, pa se rodio
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Beba koja je raznežila Srbiju

DRAMA NA POROĐAJU: Mali Andrija pobedio snežnu oluju, pa se rodio

Srbija -
Andrija Marjanović je beba koja je pobedla snežnu oluju, ledenu kišu, nedaće na putu koje su zadesile njegove roditelje od zavejanog ivanjičkog zaseoka Varjače do porodilišta u Čačku. Hrabro je na svet došao sa 4,65 kilograma.

Najviše je obradovao osmogodišnjeg brata Aleksu koji kaže da je znao da mama Sanja u stomaku nosi pravog Supermena.

"Moj brat je pobedio sve, on je najmoćniji, jedva čekam da dođe kući. Ja sam mu dao ime", ushićen je Aleksa dok se njegov otac Vidan još drži za glavu u neverici šta sve, kako kaže, živom čoveku može da se dogodi.

"Krenuli smo u Čačak jer je Sanji bio zakazan porođaj. Beba je bila krupna pa su hteli da je porode pre Nove godine, ali pošto nije bilo problema u trudnoći odlučili smo da ipak sačekamo 2016. godinu. Valja se da sve krene po dobru od početka godine", priča Vidan.

Spakovali su se i pošli na vreme, trudovi još nisu počeli. Vejao je sneg, bilo je deset ispod nule.

"Treba nam vremena da se sa ovog brda spusttimo do puta. Vozio sam polako, probijao se ali, verujte, u životu nikada takva gužva nije bila na putu. Mećava veje, vetar zavija, lede brisači na kolima. Na nesreću u Ovčar Banji staje auto. Pogledam, crevo za vodu ispalo. Vratim ga ali opet neće da upali. Zaledio plin. Uz to sneg sve jače pada, a ja razmišljam šta mi je činiti", priča Vidan još vidno uzbuđen.

Ilustracija: Profimedia
Ilustracija: Profimedia

"U tom trenutku staje policija i pita treba li pomoć. Iz auta čujem doziva me Sanja, pitam šta je, a ona mi govori da joj je pukao vodenjak. Tada više nije bilo okolišanja. Policija je odmah reagovala, upalili su rotaciono i krenuli smo. Ja sam se trudio da budem trezven zbog supruge da je ne uplašim, ali samo moje srce zna kako mi je bilo. Verujte, kolona automobila je bila toliko duga da je policija morala skoro čitav put da vozi levom trakom, probijajući se do porodilišta. Svaka im čast", priča Vidan Marjanović.

Iako je putovanje trajalo satima, ipak su na vreme stigli u porodilište gde je Andrija, carskim rezom, došao na svet. Zdrav i hrabar od prvog sekunda života.

Majka Sanja je presrećna jer je drama završena na najbolji način, ali je hvata jeza kada pomisli šta je sve moglo da se dogodi.

"Ne smem ni da razmišljam o tome. Sada mi je samo važno da je moj heroj tu živ i zdrav. Hvala policajcima koji su pomogli da danas budem ponosna majka dva anđela."

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track