DOŠLA STRUJA: U Knjaževcu ponovo ima električne energije

Vanredna situacija ukinuta

DOŠLA STRUJA: U Knjaževcu ponovo ima električne energije

Srbija -
Od prvobitnih 10.000 kupaca električne energije, večeras je bez struje samo njih 80 - izjavio je za Kurir predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić

KNJAŽEVAC - Većina meštana opštine Knjaževac koji su božićne praznike proveli u mraku juče su dobili struju, a sinoć je na sednici štaba za vanredne situacije ove opštine odlučeno da se ukine i vanredna situacija proglašena pre 48 sati.

- Smatramo da su se stekli uslovi za ukidanje vanredne situacije jer su posle dva dana natčovečanske borbe ekipe elektromontera EPS iz svih gradova Srbije uspele da obezbede struju za najveći deo potrošača.

Od prvobitnih 10.000 kupaca električne energije, večeras je bez struje samo njih 80 - izjavio je sinoć za Kurir predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić.Nadležni su ranije juče rekli da se užurbano radi na tome da sva domaćinstva dobiju struju, a da će tamo gde to ne bude moguće biti uključeni agregati.- Nadamo se da će snabdevanje električnom energijom u svim selima biti omogućeno u naredna 24 časa. Ukoliko dođe do novih prekida ili se negde posao ne završi, uključićemo agregate koji će žiteljima sela omogućiti snabdevanje strujom za osnovne potrebe - rekao je Đokić.U EPS su poručili da je tokom jučerašnjeg dana na terenu bilo 30 ekipa. Inače, povećano angažovanje ekipa usledilo je nakon posete ministra energetike Aleksandra Antića. Podsetimo, na Badnji dan, u sredu, potrošači su ostali bez struje zbog havarije na energetskom sistemu koju su prouzrokovali led i kiša.

AMSS upozorava

OPASNOST OD ODRONAPrestanak padavina i porast dnevnih temperatura doprineće dobroj prohodnosti na putevima, međutim, naglo otapanje snega, pored mokrih kolovoza, donosi veliku opasnost od odrona, upozorio je AMSS. Snega do pet centimetara ima na teritoriji Subotice, Kragujevca, Zaječara i Ivanjice. Kada je reč o graničnim prelazima, na našim terminalima nema dužih zadržavanja putničkih vozila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track