Najnovije vesti

SPASENO OKO 500 LJUDI: Eksploziv ispred džamije na Kosovu
Foto: Ap Maj 2015

Incident u Glogovcu

SPASENO OKO 500 LJUDI: Eksploziv ispred džamije na Kosovu

Srbija
PRIŠTINA - U džamiju u Glogovcu, mestu udaljenom 23 kilometra od Prištine danas je pronađena veća količina eksploziv, izjavio je imam Osman Musliu, a prenose prištinski mediji.

Musliu je rekao da je zgrožen time pošto je u džamiji bilo oko 500 vernika koji su došli na podnevnu molitvu, među kojima je bilo i dosta dece. Neki mediji prenose da je pronadjeno od 1,5 kilogrma do nekoliko kilograma eksploziva.

"Alah nas je spasao užasa, mogli smo svi da poginemo. Onaj ko je postavio eksploziv deluje kao profesionalac", rekao je imam.

Policija je na licu mesta i nastoji da reši problem, dodao je Musliu, koji je takođe dodao da je osim dece koja su bila na časovima verske nastave, u džamiji bilo i odraslih.

Kako prištinski mediji prenose vest je potvrdio i portparol policije za region Prištine Fljorim Ahmeti , koji je rekao da specijalne jedinice deaktiviraju eksploziv .

"Veća količina eksploziva pronađena je u dvorištu džamije u Glogovcu", potvrdila je portparolka kosovske policje Fljora Ahmeti i dodala da je tim za razminiravanje na terenu.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...