PAZITE NA ODRONE: Vlažni kolovozi danas na putevima Srbije
Foto: Dragan Kadić/Ilustracija

AMSS upozorava

PAZITE NA ODRONE: Vlažni kolovozi danas na putevima Srbije

Srbija -
BEOGRAD -Neočekivano visoke dnevne temperature za ovo doba godine obeležiće dan, ali je zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima moguće stvaranje poledice pa iz "Puteva Srbije" apeluju na vozače da budu maksimalno oprezni za volanom.

Auto-moto savez Srbije (AMSS) skreće pažnju vozačima na veći oprez u vožnji na teritoriji Vojvodine, gde su najavljene padavine, što dovodi do klizavih i mokrih kolovoza.

Vozačima se preporučuje da drže veće odstojanje od vozila ispred svog, da ne ulaze u rizična preticanja kolona i da smanje brzinu. Porast dnevnih temperatura donosi česte odrone zemlje i kamena, pa je potrebna vožnja uz prilagođenu brzinu uslovima na putu.

Poseban oprez se savetuje kroz klisure i stenske useke, kao i na ibarskoj magistrali između Kraljeva i Raške.

Nedeljom se po pravilu očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, najviše na prilazima većih gradova, te iz AMSS-a poručuju vozačima da budu tolerantniji jer postoji mogućnost stvaranja manjih gužvi i zastoja koje mogu uzrokovati i deonice na kojima je zbog radova izmenjen režim obavljanja saobraćaja.

Prema posednjim informacijama Uprave granične Policije Srbije, na našim terminalima nema dužih zadržavanja putničkih vozila.

Iz "Puteva Srbije" vozačima savetuju da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, da voze zaista oprezno i pažljivo.

Na najopterećenijim putnim pravcima prvog prioriteta - autoputevima - kolovoz je suv ili delimično vlažan, a snega nema, kao i na državnim putevima prvog prioriteta. Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Novog Pazara, Kruševca.

Na ostalim putnim pravcima trećeg prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, dok snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Novog Pazara, Ivanjice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track