Noć muzeja u Loznici

Noć muzeja u Loznici

Srbija -
Performans "Devojačka soba" koji prikazuje ambijent, odevanje i ponašanje devojaka kroz istoriju, biće priređena u Muzeju Jadra u Loznici

LOZNICA - Loznica će ove godine treći put učestvovati u manifestaciji "Noć muzeja" koja će biti održana 19. maja uveče u 65 gradova Srbije.

Centar za kulturu "Vuk Karadžić", kao organizator programa u Loznici, najavio je da će te večeri na četiri lokacije, pripremiti različite kulturne sadržaje.

U Muzeju jezika i pisma u Tršiću organizovaće jezičku radionicu "Interaktivna postavka - nepomenice", o značaju reči koje se ne izgovaraju u svakodnevici.

Performans "Devojačka soba" koji prikazuje ambijent, odevanje i ponašanje devojaka kroz istoriju, biće priređena u Muzeju Jadra u Loznici.

U Galeriji Miće Popovića biće priređena izložba slika ovog Slikara pod nazivom "Slika-vreme-prijatelji".

Program "Noć gimnazijalaca" biće predstavljen u Vukovom domu kulture, a obuhvata projekciju filma "Nevidljive" Nikole Polića i predstavu "Traktat o sluškinjama" Dramskog studija lozničke Gimnazije.

Kulturno-zabavna manifestacija "Noć muzeja", koju organizuje istoimena umetničko-produkcijska grupa uz podršku Ministarstva kulture i lokalnih skupština, biće održana deveti put u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja