DRAMA KOD ČAČKA: Taksista satima zarobljen zbog poplava, promrzao prevezen u Hitnu
Foto: Citalac Kurira

Poplave u Srbiji

DRAMA KOD ČAČKA: Taksista satima zarobljen zbog poplava, promrzao prevezen u Hitnu

Srbija -
ČAČAK - Jedan taksista u selu Milićevci u jutarnjim satima bio je zarobljen u kolima na lokalnom putu koji je bio poplavljen.

Zarobljenog takstistu iz kola su nakon sat vremena izvukli vatrogasci, a pošto je promrzao prevezen je u Hitnu pomoć, rekao je načelnik čačanske gradske uprave za inspekcijski nadzor Milovan Erić.

Prema informacijama Štaba za vanredne situacije, najkritičnija situacija na teritoriji Čačka je u Konjevićima, Preljini, u kojima je poplavljeno oko 500 kuća, usled izlivanja reke Čemernice, kao i u Trbušanima gde su poplavljene njive, groblje, a voda je ušla u mnoge kuće.

Izlivanje Čemernice (Foto: Printscreen Youtube)
Izlivanje Čemernice (Foto: Printscreen Youtube)

Manastiri u okolini Čačka, Vavedenje, Nikolje i manastir u Trnavi su poplavljeni i u toku je intervencija spasilačkih ekipa u tim manstirima. Putni pravci prekinuti su iz Čačka ka selima Vranići, Trbušani, Gornja Atenica, Banjica, Slatinska banja, Lučani, Guča, jer su poplavljeni lokalni putevi.

Direktor čačanskog "Vodovoda" Zoran Pantović rekao je na sednici Štaba da je preduzeće "Rzav" iz Arlja jutros prekinulo isporuku vode u pet gradova, Čačku, Arilju, Požezi, Lučanima i Gornjem Milanovcu, zbog kvara na vodosistemu koji je nastao usled poplave, ali da u Čačku u vodosistemu još uvek ima vode koja je ispravna za piće.

Ovčar banja (Foto: Čitalac Kurira/Milan Smiljanić)
Ovčar banja (Foto: Čitalac Kurira/Milan Smiljanić)

On je dodao da se očekuje da će kvar biti saniran u popodnevnim satima, a do tada postoji mogućnost da neki delovi Čačka ostanu bez vode.

Sednici Šaba prisustvovao je i ministar za vanredne situacije u Vladi Srbije Velimir Ilić, koji je obišao poplavljena područja, a najavljeno je da će u toku dana poplavljena područja posetiti i premijer Aleksandar Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track