Najnovije vesti

VUČIĆ U PRELJINI: Direktori su me uveravali da neće biti poplava, najradije bih ih sad ....
Foto: Twitter

Kreću opštinske komisije za procenu štete

VUČIĆ U PRELJINI: Direktori su me uveravali da neće biti poplava, najradije bih ih sad ....

Srbija
PRELJINA - Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je u čačanskom naselju Preljina da su ga direktori uveravali da je sve u redu i da neće biti poplava.

"Nama ostaje da brzo rešavamo problem i da vidimo da svaka kuća bude zadovoljna, a da od sutra krenu opštinske komisije sa vladinim i da nadoknađuju štetu. I nema filozofije. To je nešto što se događa u životu i što su prirodne nepogode. Daćemo i pomoći ćemo koliko možemo, ali to je mnogo manjeg obima sada nego što je bilo 2014. godine", rekao je Vučić.

 

O tome što nam se ponovo događaju scene od pre dve godine premijer kaže:

 

"Najradnije bih sad i direktore... Ne znam šta bih uradio sa njima... Pitam ih preksinoć da li je sve u redu, kažu, sve je u redu. Koga god da pitam zato što ne mogu da predvide da će Čemernica da ide metar i trideset centimetara više. Ustanovićemo šta je propust sa leve strane, sa desne ništa nisu mogli. Da su digli metar i trideset ne bi ništa uradili", dodao je Vučić.

 

Odgovor na pitanje zašto nam svake godine stižu identične slike poplavljene Srbije, dao je i ministar za vanredne situacije na sednici čačanskog kriznog štaba.

 

"Sve ono što nije urađeno dobro i kvalitetno, to je palo. Radovi su rađeni, sanirano je, očišćeno, ali to je sve nedovoljno. Moraju bedemi da se povećaju jer je voda ogromna koja se poslednjih godina sliva", rekao je Velimir Ilić. 
Ilić zaključuje da su u pravu i građani koji kažu da je do poremećaja u Zapadnoj Srbiji došlo i zbog gradnje autoputa Koridora 11.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...