OPASNOST! U LUČANIMA VODA VEĆA NEGO 2014: Moguć porast bujičnih reka u Centralnoj Srbiji
Foto: Zorana Jevtić

Oko Čačka voda se polako povlači

OPASNOST! U LUČANIMA VODA VEĆA NEGO 2014: Moguć porast bujičnih reka u Centralnoj Srbiji

Srbija -
BEOGRAD - Direktor Javnog preduzeća "Srbijavode" Goran Puzović izjavio je danas da se oblaci nad Srbijom pomeraju ka centralnim delovima zemlje pa se može očekivati porast vodotokova na bujičnim rekama i na tom području.

Puzović je rekao da se "talas lagano pomera na dole i da će verovatno porasti Južna Morava i Toplica" dodavši da se "tek večeras očekuju padavine".

"Očekuje se porast svih vodostaja u Zapadnoj Srbiji od Kurbašnice, Mlave, Lugomira ...i drugih malih bujičnih tokova", rekao je on.

Puzović je rekao i da se na području Čačka "voda trenutno povlači i da se preduzimaju sve mere i radnje da se u onom delu gde se prelila preko nasipa brzo izvuče".

On je ponovio da je u Lučanima "situacija teška jer je voda veća nego 2014. i prvi put u svoj istoriji je prešla preko pruge" objasnivši da je do toga ; došlo jer Zapadna Morava jos raste u tom delu", a lokalne reke ne mogu da se u nju uliju.

Prema njegovim rečima, sve druge reke uzvodno "su u laganom opadanju - Đetinja, Skrapež kao i Bjelica u svom gornjem delu toka".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track