OPSADNO STANJE KOD SOMBORA: Policija blokirala njive u Gakovu
Foto: Stefan Jokić

Prilaz njivama onemopgućen je i okupljenim poljoprivrednicima

OPSADNO STANJE KOD SOMBORA: Policija blokirala njive u Gakovu

Srbija -
SOMBOR - Policija je danas u mestu Gakovo kod Sombora blokirala prilaz njivama, ne dozvoljavajući pristup državnoj poljoprivrednoj zemlji.

Pripadnici MUP nisu dozvolili ulazak u posed traktorima uzurpatora, koji je po rešenju Privrednog suda u Somboru pokušao da obradjuje njivu, a prilaz njivama blokiran je i okupljenim poljoprivrednicima.

Poljoprivrednici iz Gakova, koji su bili na licu mesta, najavili su da će danas uložiti žalbu na rešenje Privrednog suda, u kojoj će navesti da se radi o državnoj poljoprivrednoj zemlji na koju uzurpator, odnosno privatna firma, nema pravo. Pristup njivama biće zabranjen sve dok se nadležni sud ne izjasni.

Šestorica poljoprivrednika iz Gakova, koji su više od mesec dana iz protesta spavali na njivama u tom mestu i sprečavali uzurpatore da udju u državni posed, uhapšeni su prošlog petka. Prekršajni sud u Apatinu je dan nakon toga doneo jednu oslobajajuću presudu, a preostalih pet poljoprivrednika osudjeno je na 30 dana zatvora, zbog čega su reagovale sve stranke, kao i predstavnici pokrajinske vlade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track