NOVA ZANIMACIJA NA JUGU SRBIJE: Nišlije se takmiče u bacanju bumeranga!
Foto: Profimedia

Jedinstveno takmičenje na Balkanu

NOVA ZANIMACIJA NA JUGU SRBIJE: Nišlije se takmiče u bacanju bumeranga!

Srbija -

NIŠ - Više od 20 osnovaca, srednjoškolaca i studenata izborilo je učešće u finalu u bacanju bumeranga koji će na platou ispred niškog logora biti održan u petak 13. maja u 11.30 sati

Osim takmičenja, koje je jedinstveno na Balkanu, đaci i profesori Mašinsko-tehničke škole "15. maj" organizuju i prateće aktivnosti.Jedna od njih je "zelena soba" u kojoj će đaci razgovarati sa gostima festivala, a biće postavljeni i štandovi na kojima će đaci predstaviti sve ono čime se škola bavi. Novina ove godine je što će đaci trećeg i četrvtog razreda izveštavati sa terena u emisiji "Uživo" koju sami uređuju i vode - kaže direktorka MTŠ "15. maj" Slavica Jukić.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ovo takmičenje je prošle godine dobilo podršku Ambasade Australije, a posećenest je veća iz godine u godinu. Idejni tvorac festivala Ivan Nogić kaže da nije slutio da će njegova ideja prerasti u pravu nacionalnu atrakciju. Na prvom takmičenju učestvovali su samo učenici škole domaćina, ali već naredne godine priključile su se još dve škole.

Kada sam pre četiri godine otišao kod tadašnjeg direktora sa svojim predlogom, nisam ni slutio da će ta manifestacija dostići ovakav status - kaže Ivan Nogić, profesor mašinskih predmeta u TŠ „Prota Stevan Dimitrijević“ u Aleksincu, bivši profesor MTŠ "15. maj". Festival će svečano otvoriti ambasadorka Australije Džulija Patriša Fini kojoj će to biti drugi dolazak na festival.

(Južne vesti/S.J.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track