PASTOR: Kičma pokrajinske većine SNS i SVM, dobro da u njoj bude i LSV
Foto: Beta

Pregovori oko vlasti u Vojvodini

PASTOR: Kičma pokrajinske većine SNS i SVM, dobro da u njoj bude i LSV

Srbija -

Lider SVM Ištvan Pastor izjavio je danas da je dogovoreno da kičmu buduće parlamentarne većine u pokrajini čine SNS i SVM i da je on mišljenja da bilo bi dobro da u njoj bude i LSV.

"Bilo bi dobro i politički i sa aspekta otvorenih pitanja da ta da koalicija bude relativno široka i da u njoj bude i druga autohtona značajna vojvođanska stranka - LSV. Definitivnu odluku oko toga treba da donese SNS i LSV, koja treba da se izjasni da li je spremna za saradnju ili nije", rekao je Pastor.

On je naveo da će on biti kandidat za predsednika vojvođanskog parlamenta i da odluka o budućem pokrajinskom premijeru još uvek nije doneta. Upitan da li će SVM imati ministre u budućoj republičkoj vladi, Pastor je rekao da će ta stranka biti deo parlamentarne većine i da želi da nastavi praksu od pre dve godine da učestvuje u izvršnoj vlasti na nivou državnih sekretara.

Pastor najavljuje i da će vojvođanska skupština biti konstituisana 1. ili 2. juna i da će prvu sednicu zakazati pošto dobije izveštaj Pokrajinske izborne komisije.

Na pitanje o principima saradnje SNS i SVM, Pastor je objasnio da su to pre svega principi međusobnog poštovanja bez obzira na političku snagu i zajednička ambicija da to partnerstvo bude na svim nivoima.

"Ovih dana smo se bavili vojvođanskim i lokalnim nivoima. Na vojvođanskom nivou ta pitanja su pitanja finansiranja, nadležnosti, buduća ustavno pravna pozicija Vojvodine", rekao je Pastor.

On je rekao i da nije realno da budući gradonačelnik Subotice bude iz SVM.

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track