PAO DOGOVOR: SNS, SPS i LSV u vlasti u Novom Sadu
Foto: Beta

Potvrđene glasine

PAO DOGOVOR: SNS, SPS i LSV u vlasti u Novom Sadu

Srbija -

NOVI SAD - Liste Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje, Socijalistička partija Srbije-Ivica Dačić i Liga socijaldemokrata Vojvodine-Nenad Čanak, postigle su politički dogovor i one će činiti vladajuću koaliciju u Skupštini Novog Sada u narednom periodu, čime su i zvanično potvrđene informacije o kojima se prethodnih dana spekulisalo u gradu.

Prema rečima potpredsednika Srpske napredne stranke i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića nije bilo reči o političkoj kombinatorici i raspodeli funkcija, već je postignut dogovor o programu razvoja Novog Sada.

"Definisali šta treba da radimo kako bi život Novosađana bio kvalitetniji, kako bi grad bio uredniji,komunalno uređeniji, bezbedniji", kaže Vučević.

Sa tim se složio i potpredsednik Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović istakavši da je ova koalicija i pored ideoloških i političkih razlika u pojedinim pitanjima između SPS-a i Lige socijaldemokrata Vojvodine napravljena isključivo u interesu Novosađana.

Foto: Beta
Foto: Beta

"Ako bismo pričali o petom oktobru ili položaju Vojvodine u republičkom Ustavu ne bismo se složili ni u čemu, ali ako me pitate o antifašizmu i socijalnim pitanjima složili bismo se oko svega", kaže Bajatović.

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Kravić rekao je da na lokalnom nivou nema mesta visokoj politici i da je presudio interes grada i mogućnost zajedničkog rešavanja problema na lokalnom nivou.

"Svesni smo činjenice da predstojie veliki rezovi, rešavanje velikih problema i investicija u gradu i baš u tom smislu smatrali smo da mi kao liga socijaldemokrata vojvodine treba u tome da učestvujemo", kaže Kravić.

O personalnim rešenjima biće reči narednih dana istakao je gradonačelnik Vučević, najavivši promene i u sastavu Gradskog veća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track