Novosadski poljoprivredni sajam obišlo 250.000 ljudi

Novosadski poljoprivredni sajam obišlo 250.000 ljudi

Srbija -
Sledeći jubilarni 80. Međunarodni poljoprivredni sajam održaće se od 18. do 24. maja 2013. godine, a zemlja partner biće Hrvatska

NOVI SAD - Tokom 79. Međunarodnog poljoprivrednog sajma izloženu mehanizaciju, stoku i druge proizvode poljoprivredne industrije videlo je ukupno 250.000 posetilaca, rekao je danas direktor Novosadskog sajma Goran Vasić.

Vasić je, na konferenciji za novinare povodom završetka te manifestacije, rekao da je na Novosadskom sajmu bila i bogata kongresna i stručna aktivnost tokom koje su zainteresovani poljoprivrednici mogli da saznaju sve o inovacijama u agraru.

"Tokom sajma u poseti imali smo više od 50 privredno-političkih delegacija iz inostranstva, što je još jedan pokazatelj koliki ugled ima ova manifestacija", rekao je Vasić, dodajući da je za sajam poljoprivrede bilo akreditovano 1.036 novinara iz zemlje i inostranstva.

Vasić je istakao da je više od 20.000 ljudi posetilo sajam putem organizovanih poseta, a da su 54 firme organizovale dolazak svojih klijenata na Novosadski sajam.

Po Vasićevim rečima, Novosadski sajam je sproveo anketu na reprezentativnom uzorku.Tom anketom utvrđeno je da 48 odsto posetilaca na sajmu provede više od pet sati, a da je na prvom mestu interesovanja posetilaca prehrambena industrija, slede poljioprivredna mehanizacija i stočarstvo.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma bila je Austrija, a trgovinski savetnik u ambasadi Austrije u Srbiji Andreas Hajdentaler je kazao da su brojne privredne delegacije iz njegove zemlje imale kontakte sa predstavnicima iz Srbije i zemalja regiona.

"Imali smo intenzivnu nedelju sa bogatim programom. Sajam je praktično bio inter -regionalni samit ministara poljoprivrede", kazao je Hajdentaler, dodajući da je zadovoljan što je Austrija imala priliku da bude zemlja partner.

Sledeći jubilarni 80. Međunarodni poljoprivredni sajam održaće se od 18. do 24. maja 2013. godine, a zemlja partner biće Hrvatska.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track