UŽIČANI NEĆE VIŠE BITI ŽEDNI: Raspisan tender za izgradnju fabrike vode u Užicu
Foto: Profimedia

Sigurno snabdevanje za 70.000 građana

UŽIČANI NEĆE VIŠE BITI ŽEDNI: Raspisan tender za izgradnju fabrike vode u Užicu

Srbija -

BEOGRAD - Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je javnu nabavku za radove na rekonstrukciji fabrike vode "Petar Antonijević" u Užicu, čijom izgradnjom će se obezbediti sigurno snabdevanje vodom za 70.000 građana tog grada.

Rok u kojem zainteresovane kompanije mogu da dostave ponudu ističe 2. septembra, a očekuje se da ugovor bude potpisan i pre 15. oktobra, kad ističe maksimalni zakonski rok, navodi se u saopštenju ministarstva.

"Realizacija ovog projekta ubrzana je u poslednjih nekoliko meseci zahvaljujući zalaganju potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović, koja je Užicu obećala pomoć u trajnom rešavanju problema urednog snabdevanja vodom svih građana Užica", navodi se u saopštenju.

Sredinom aprila, Vlada Srbije odobrila je da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture preraspodelom obezbedi novac za finansiranje ovog projekat kao jedan od prioritetnih, a ugovor je potpisan 27. juna u Užicu.

Republika Srbija je u budžetu obezbedila 360 miliona dinara, što je 90 odsto ukupne vrednosti projekta, dok je učešće grada Užice u ovoj investiciji 40 miliona dinara.Građani Užica moći će da koriste vodu za piće već posle završetka prve faze, a obe faze projekta biće završene do kraja 2017. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track