MUKE ĐAKA U ŽAGUBICI: Ko ne donese WC papir, ne sme u toalet
Foto: Kurir

Optužbe protiv učiteljice

MUKE ĐAKA U ŽAGUBICI: Ko ne donese WC papir, ne sme u toalet

Srbija -

Zvonimirka Jovičić i njen suprug Radoslav, pomoćni radnik u OŠ u Žagubici, žestoko maltretiraju učenike, tvrde ogorčeni roditelji

Učiteljica Zvonimirka Jovičić i njen suprug Radoslav, pomoćni radnik u školi, konstantno psihološki maltretiraju decu nižih razreda u OŠ „Moše Pijade“ u Žagubici, tvrde ogorčeni roditelji. Dragiša Bogdanović je otac devojčice koja je završila prvi razred i koja je nekoliko puta trpela neprijatnosti. - U aprilu su deca ostavljena da se sama snalaze u školi u Karavukovu, kad su bili na jednoj manifestaciji. Učiteljica je otišla na ručak, a decu ostavila samu! Pa gde to ima?! Tada je moja ćerka pretučena, a učiteljica je na kraju nju kaznila, iako nije ni videla šta se desilo. Ona i njen suprug, kad se deca potuku u školi, navijaju za njima simpatičnu decu - kaže Bogdanović.

On tvrdi da učiteljica i njen muž teraju decu da sama čiste učionicu, a ako oštete nešto od priručnog alata, to moraju roditelji da plate ili kupe. - Zamislite, ne dozvoljavaju deci koja ne donesu toalet-papir u školu da koriste WC. Svake nedelje smo kupovali papir. Saznali smo od direktorke da škola sama nabavlja papir, a šta njih dvoje rade s tim, ne znam. Decu nazivaju pogrdnim imenima, a kad se ona požale roditeljima, učiteljicin muž im preti batinama - ističe Bogdanović i dodaje da se početak školske godine bliži, a da su deca u strahu i da odbijaju polazak u školu. Na broj učiteljice Zvonimirke Jovičić, koji naša redakcija ima, javila se ženska osoba, saslušala pitanja i rekla da ona nije osoba koju tražimo. (M. B.)

Direktorka škole SVE JE TO TAČNO Direktorka škole Snežana Nikolić u prvi mah je naglasila da ne može da daje informacije o školi, ali je nakon toga ipak rekla da je upoznata sa svim dešavanjima. - Obaveštena sam o svemu što ste naveli, to je sve tačno, razmatramo slučaj i radimo na tome. Donećemo rešenje početkom školske godine, to je sve što mogu da vam kažem - navela je Nikolićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track