HUMANOST NA DELU: Mala Hajruša iz šatora krenula u prvi razred!
Foto: Zoran Šaponjić

Hazirovići čekaju pomoć dobrih ljudi

HUMANOST NA DELU: Mala Hajruša iz šatora krenula u prvi razred!

Srbija -

Hajruši Hazirović (7) iz Sjenice, kojoj je pre 15 dana izgorela kuća, u kojoj je živela s ujakom Eldinom i bakom Hajrušom (70), juče bio dan za pamćenje

Mala Hajruša Hazirović (7), kojoj je pre 15 dana u Sjenici izgorela kuća, u kojoj je živela sa ujakom Eldinom i bakom Hajrušom (70), juče je iz sivomaslinastog šatora, u kome je provela još jednu noć, 15. po redu, krenula u školu, u prvi razred!U maglovito sjeničko jutro, dok je po šatoru padala rosa, probudila je nana Hajruša malo pre sedam sati, a onda je ispred šatora polila vodom iz čaše da se umije. Onda je nana iščešljala devojčicu, dala joj mali keksić da pojede i posavetovala je:- Uči, Hajruša, uči, dijete, da se iščupaš iz ovog jada.- Hoću, nano, rekla sam ti već, biću doktorica kad porastem.

Nano, vidi haljinicuHladno je juče ujutru bilo u Sjenici. Tek osam ili devet stepeni. Na gradić na Pešteru navukla se magla...A mala Hajruša veselo je čavrljala pod šatorom, pakujući u đačku torbu koju je dobila na poklon od dobrih ljudi iz Novog Pazara sveske, knjige, olovku...- Nano, gde mi je ona sveska s barbikom?- Nano, hajde da me iščešljaš...- Nano, daj mi onu majicu...- Nano, vidi, roze trenerka, roze majica, roze školska torba... - skakutala je devojčica pod šatorom.Bako, šta da kupim- Nano, daj mi patike, zakasnićemo u školu - javila se i devojčica.Napolju, ispred šatora, pored ugaraka izgorele kuće, baka je onda za devojčicom prosula čašu vode. Da joj i u školi i u životu sve teče kao voda, lagano... Maloj Hajruši je tutnula u ruku novčanicu od 100 dinara.

- Nano, šta mogu da kupim za ovo? - pitala je devojčica.Onda je nana Hajruša uzela devojčicu za ruku i nestale su u sjeničkoj magli, ka školi...Popodne će devojčica iz škole ponovo pod šator da sa bakom pored sveće piše domaći...

Pomogle su komšije, čitaoci Kurira, mnoge firme...NA ZGARIŠTU BRVNARE NIČE NOVA KUĆA.: Na placu pored izgorele sirotinjske brvnare polako niču zidovi nove kuće. Meštani su poklonili blokove, beton, gvožđe... Posle teksta u Kuriru EPS je obećao 500.000 dinara, opština Sjenica uplatiće 50.000, pomoć su već uplatili meštani i čitaoci Kurira. Kompanija „Delez“ poslala je paket s hranom, „Henkel“ je donirao kućnu hemiju, dok je „Deksiko“ Hajrušu obradovao igračkama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track