Najnovije vesti

NIKOLIĆ OTVORIO LJUBIČEVSKE KONJSKE IGRE: Budućim generacijama obezbediti stabilnost i mir
Foto: Tanjug

Svečani defile

NIKOLIĆ OTVORIO LJUBIČEVSKE KONJSKE IGRE: Budućim generacijama obezbediti stabilnost i mir

Srbija

POŽAREVAC - Svečanim defileom učesnika večeras su u Požarevcu otvorene 53. Ljubičevske konjičke igre, a predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je da su one simbol srpske hrabrosti, istrajnosti i snage.

"Iako smo svesni činjenice da je situacija u Srbiji teška, ne smemo da se obeshrabrimo. Na nama je da svakog dana gradimo budućnost", rekao je Nikolić.

Podsetivši da istorija našeg naroda ne beleži mnogo lagodnih godina, Nikolić je izrazio nadu da će buduće generacije živeti sa manje muke.

"Mi treba da im obezbedimo mir i stabilnost u državi, da im omogućimo da rade i da se potrudimo da doprinesemo svojoj zajednici, svako koliko može", rekao je Nikolić.

On je dodao da nekada i mala promena predstavlja talas koji nosi ogromnu energiju.

Rekavši da su Ljubičevske konjičke igre simbol hrabrosti, on je istakao da je višeboj otelotvorenje tog simbola i da izuzetne veštine vitezova predstavljaju odavanje počasti slavnim precima.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

"To je jasan signal da Srbija ne treba da se boji za svoju budućnost", rekao je Nikolić.

Kako je rekao, ne može svako da postigne uspeh u višeboju, te da mnogo toga zavisi od plemenite životinje, koja može da prepozna ljudske emocije.

Odbija da priđe agresivnom čoveku, dok mirnom i staloženom prilazi sam, kazao je Nikolić i dodao da je to možda dobar test za one koji nemaju pravu sliku o sebi zato što mu se okruženje divi i laska.

"Možda bi trebalo da se suoči sa procenom te plemenite životinje", kazao je Nikolić.

Nikolić je izrazio zadovoljstvo što se igre održavaju u Požarevcu, gradu u kome se može videti istorija na svakom koraku.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...