VUČIĆ ĐACIMA TEHNIČKE ŠKOLE U VLASOTINCU: Vas čeka posao! Nama nedostaju čak i vodoinstalateri!
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Dualno obrazovanje

VUČIĆ ĐACIMA TEHNIČKE ŠKOLE U VLASOTINCU: Vas čeka posao! Nama nedostaju čak i vodoinstalateri!

Srbija -

VLASOTINCE - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Tehničku školu uz Vlasotincu u kojoj je ove školske godine prvi put upisan obrazovni profil industrijski mehaničar, po modelu dualnog obrazovanja i otvorena nova radionica.

Vučić je poručio da je zahvalan nemačkoj vladi koja je obezbedila finansijsku pomoć da se taj profil uvede u školu."Mi to ne bismo uspeli sami da sprovedemo, a ovako možemo da učimo", rekao je Vučić.

Premijer je pozvao nekoliko učenika novootvorenog smera da mu se pridruže pred kamerama i poručio: "Njih čeka posao. Nama ljudi vašeg profila nedostaju, varioci, mehaničari, čak i vodoinstalateri i nećemo da uvozimo ljude, imamo ovoliko nezaposlenih", rekao je Vučić.

Na profilu industrijski mehaničar ove godine se školuje 30 učenika, škola ima ukupno 495 đaka na pet smerova - mašinstvo, građevinarstvo, elektrotehnika, ekonomija i tekstil, a tekstilna kompanija zaposlila je sve maturante.Vučić se pozdravio sa učenicima i obišao učionice i u kratkom razgovoru sa učenicama koje se bave tekstilo, Vučić se raspitivao da li im je težak nastavni program, a pošto su odgovorile da nije, poručio im da modeli, koje je video, a koje su one napravile, "super izgledaju, iako se on ne razume u modu".

Osnivanje novog profila podržale su kompanije "Elrad", "Gruner", "Mladost" i Livnica "Vitko".

U prvom razredu učenici rade u renoviranoj radionici u okviru škole, u drugom će dva dana sedmično provoditi u nekoj od kampanija, a u trećem rezredu po tri dana, rekao je direktor Škole Milivoje Djorđević.

Školu su obišli i nemački ambasador Aksel Ditman, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević i predstavnici Minsitarstva prosvete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track