SLAVINE U UŽICU SUVE VEĆ TREĆI DAN: Umesto vode, Užičani dobili GEJZIR!
Foto: Shutterstock

Česme suve

SLAVINE U UŽICU SUVE VEĆ TREĆI DAN: Umesto vode, Užičani dobili GEJZIR!

Srbija -

Više od polovine Užičana, gotovo sva naselja u višim zonama grada, i jutros su, treći dan uzastopno, bez vode, a kako trenutno stoje stvari, vodu neće dobiti do utorka uveče, možda tek i u sredu..

Slavine su u višim delovima grada suve još od petka ili noći između petka i subote, zbog, kako je tada objašnjeno iz “Vodovoda”, radova na zameni dotrajale vodovodne mreže u Ulici Miloša Božanovića u naselju Pora.

Tada je iz JKP “Vodovod” građanima rečeno da su ti radovi preko potrebni, unapred najavljeni, uz čvrsto obećanje da će potrošači vodu dobiti u nedelju uveče. Slavine su, međutim i jutros suve. "Vodovod" nije uspeo da ispuni obećanje, umesto toga, Užičani su prošle noći jutros u Ulici Miloša Božanovića mogli da gledaju – gejzir visok desetak metara.

- Vodu smo pustili sinoć u 22 sata, pukla je novougrađena spojnica. Jutros smo ponovo, oko pet sati pustili vodu, ponovo je pukla spojnica. Ekipe su čitave noći bile na terenu, danas ćemo sve spojnice na tom delu zameniti drugim tipom spojnica, a tehnička služba daće odgovor šta se dešava sa spojnicama, zašto pucaju – rekao nam je jutros direktor “Vodovoda” Duško Ljujić.

UŽIČANI PALI NA NISKE GRANE: Pola Užica bez vode dok ne stigne pet spojnica iz Smedereva!

Po njegovim rečima, Užičani koji su bez vode tri dana vodu u slavinama mogu očekivati tek u noći između ponedeljka i utorka, ili, pre, u utorak ujutru. U pomoć su im jutros stigli i kolege iz čajetinskog “Vodovoda”.

- Bruka i sramota. Tri dana smo bez vode, a najgore je što odgovorni u “Vodovodu” nemaju odgovor kad ćemo vodu dobiti. Sramota, 70 metara cevi menjaju tri dana, ako ne umeju, neka su povuku – reči su ogorčenih Užičana iz viših delova grada.

Pre samo nekoliko nedelja, Užičani koji žive u višim delovima grada, destine hiljada potrošača, bili su, čitavih tri dana bez vode zbog kvara na vodovodnoj mreži. Tada su izvođači radova, kopajući kanal za kanalizaciju presekli vodovodnu cev.

(Z.Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track