UŽIČANI PALI NA NISKE GRANE: Pola grada bez vode dok ne stigne pet spojnica iz Smedereva!
Foto: Zoran Šaponjić

Građani besni

UŽIČANI PALI NA NISKE GRANE: Pola grada bez vode dok ne stigne pet spojnica iz Smedereva!

Srbija -

Umesto vode u slavinama, hiljade Užičana u višim zonama grada, koji su od petka bez vode, jutros su dobili izvinjenje gradske uprave.

Uz izvinjenje i još jednu lošu vesti iz „Vodovoda“ – umesto u nedelju uveče, pa u utorak ujutru, kako je prvobitno najavljenjo, voda će u više delove grada, i to ako ne bude novih problema, stići u utorak uveče, u najboljem slučaju, a verovatnije tek u sredu!

- Zamenjeno je sedamdeset metara cevi, od sedam ugrađenih spojnica dve su pukle kad smo pokušalji punjenje sistema u nedelju uveče i ponedeljak ujutru. Odlučeno je da ugradimo spojnice drugog tipa i kamion je jutros otišao po te spojnice. Ugradnja će početi popodne ili uveče kad spojnice stignu u Užice – kaže direktor JKP „Vodovod“ Duško Ljujić.

Za to vreme, u delovima grada bez vode, raspoređene su cisterne sa kojih su ljuti Užičani točili vodu u balone.

- Silno Užice nema pet spojnica nego ih dobavljamo iz Smedereva i to dok je pola grada bez vode? Sramota! I bruka i sramota – pričali su juče besni građani u užičkom naselju Marin Breg.

- Nije problem što nestane vode, problem je što se ovo dešava svaki čas. Pre petnaest dana bili smo četiri dana bez vode, sad ponovo – kaže Mirjana Božović iz naselja Gluvaćki potok.

Zašto su nove, tek ugrađene spojnice popucale i zašto su hiljade ljudi već tri dana bez vode, u „Vodovodu“ juče nisu znali.

- Naknadno ćemo utvrditi da li je problem u spojnicama koje smo ugradili, u materijalu od kojih su cevi, ili u aparatu za zavarivanje cevi – kaže direktor Ljujić.

SLAVINE U UŽICU SUVE VEĆ TREĆI DAN: Umesto vode, Užičani dobili GEJZIR!

Da sve bude još gore, niko u „Vodovodu“ ni u gradskoj upravi ne može da garantuje Užičanima da se kvarovi na cevovodu od fabrike vode ka rezerovarima neće ponavljati. Mreža je dotrajala, cevovod nije logalizovan, na nekim mestima na cevovodu su podignuti potporni zidovi, u nekim slučajevima čak i kuće... I još gore, u gradu su trenutno 54 kilometra cevovoda sa cevima od azbesta kroz koje Užičani dobijaju vodu za piće!

- Sa 80 godina dočekala sam da sa štapom u rukama idem da donesem balon vode u kuću za piće i da operem sudove. Ne možemo da se okupamo, ovo je katastrofa – kaže Koviljka Vasić.

Majstori užičkog „Vodovoda“ jutros su ugradilii dve metalne spojnice, koliko se zateklo u Užicu, za ugradnju ostalih pet, čekaće da popodne ili uveče stigne kamion iz Smedereva.

(Tekst i Foto: Z. Šaponjić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track