POMOZI, SRBIJO: Markovićima u plamenu nestalo sve!
Foto: Sladjana Stojanović

Ostali bez kuće

POMOZI, SRBIJO: Markovićima u plamenu nestalo sve!

Srbija -

Vatra je progutala kompletnu imovinu i uspomene četvoročlane porodice, deci bukvalno nije ostalo ništa

Sve što su imali za jedan tren su izgubili!Vatra je progutala celu kuću Markovića iz Mionice, sav nameštaj, garderobu i sve dečje uspomene! Četvoročlana porodica je ostala bez ičega, a sve ono što su godinama stvarali je progutala vatrena stihija.Porodična kuća Markovića je izgorela u požaru, koji je izbio u odžaku, a pored vrednih stvari, izgorele su sve uspomene koje su imali, među njima i brojne medalje koje je mlađa ćerka osvojila na karate takmičenjima.

Očajni... Milutin i Dragana Marković
Očajni... Milutin i Dragana Marković

Zgarište

Montažnu kuću Dragane i Milutina Markovića, u koju su se uselili u maju prošle godine, stihija je zbrisala za tren oka. Na mestu gde su do juče živeli, sad je ostalo samo zgarište.- Deca nemaju ni čarape, a kamoli nešto drugo. Uspeli smo da iz kuće uzmemo samo dokumenta i nekoliko tehničkih uređaja, a sve ostalo je potpuno izgorelo. Sva dečja odeća, uspomene, đačke knjige, igračke, sve je izgorelo. Godinama smo se mučili da bismo deci obezbedili krov nad glavom. Konačno smo prošle godine skupili novac da bismo kupili montažnu kuću, plac nam je poklonio moj otac i taman kad smo se skućili i kupili novi nameštaj, sada moramo sve iz početka - priča Dragana Marković za Kurir.Vatrogasci zakasniliDrugi dan Božića Markovići će pamtiti do kraja života. Dragana kaže da su u kući prvo osetili dim, a nakon toga izbila je i vatra iz odžaka, koja je brzo progutala ceo objekat.- Vatrogasci su došli nakon sat vremena. Svesna sam da nisu mogli da nam sačuvaju celu kuću, ali da su bar na vreme došli da makar sačuvamo neke stvari - priča kroz suze ova Mioničanka.Komšije Markovića kažu da su jedna vatrogasna kola stigla iz Ljiga, jer su mionički vatrogasci gasili požar na Divčibarama. Tvrde da im je bila zaleđena pumpa. U pomoć su im pritekli i vatrogasci iz Valjeva, ali je bilo kasno, jer je plamen zahvatio celu kuću.

Pitanje bez odgovoraMAMA, GDE SU MI MEDALJE?Najteže mi je zbog dece. Mlađa ćerka me je odmah pitala gde su njene medalje koje je osvojila na karate takmičenjima. Nisam znala šta da joj kažem. U školi su obećali da će im obezbediti knjige da bi mogle normalno da pohađaju nastavu - priča Dragana.Ona i Milutin nemaju stalan posao, a ćerke Tijanu i Anđelu, koje idu u sedmi i osmi razred, izdržavaju zahvaljujući Milutinovim povremenim monterskim poslovima.

Opština će pomoćiOBEZBEĐUJU SMEŠTAJPredsednik mioničke opštine Boban Janković kaže da će lokalna samouprava učiniti sve što je u njenoj moći da pomogne ovoj četvoročlanoj porodici da lakše prevaziđe nedaće s kojima se suočava.- Opština će Markovićima platiti smeštaj dok ne reše stambeno pitanje. Za sve njih ćemo obezbediti garderobu i hranu, tako da su to prvi koraci koje ćemo učiniti da pomognemo našim sugrađanima koji su ostali bez krova nad glavom - rekao je Janković.

Slađana Stevanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track