Mićini i Verini dani 11. i 12. juna u Loznici
Foto: KURIR

Mićini i Verini dani 11. i 12. juna u Loznici

Srbija -
Otvaranje 11. juna u 19 časova u Legatu Miće Popovića i Vere Božičković Popović u Loznici

LOZNICA - U Loznici će 11. i 12. juna, biti održana tradicionalna manifestacija "Mićini i Verini dani", posvećena stvaralaštvu reditelja, slikara i pesnika Miće Popovića i njegove supruge, slikarke Vere Božičković Popović.

Manifestacija će biti otvorena 11. juna u 19 časova u Legatu Miće Popovića i Vere Božičković Popović u Loznici, gde će biti predstavljena izložba likovnih radova, Pavla Blesića, slikara iz Sombora.

Narednog dana, 12. juna, u istom prostoru biće održana promocija jedanaestog broja časopisa za kulturnu istoriju Jadra "Prizor". Manifestacija "Mićini i Verini dani" prvi put je održana 2001. godine i vezana je za dan rođenja Miće Popovića (12. jun), a u okviru te manifestacije prethodnih godina predstavljeni su različiti likovni, pozorišni i filmski programi.

Popović, rođeni Lozničanin, proglašen je za prvog počasnog građanina Loznice 1989. godine, kada je u tom gradu otvorena stalna postavka njegovih slika, a tri godine kasnije tom legatu pridružene su i slike njegove supruge Vere Božičković Popović. Organizator manifestacije je Centar za kulturu "Vuk Karadžić" u Loznici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja