Najnovije vesti

ODLUKA SEDNICE GRADSKOG VEĆA: Izmene u izboru direktora javnih ustanova u Vranju
Foto: T.S.

Prihvaćen predlog

ODLUKA SEDNICE GRADSKOG VEĆA: Izmene u izboru direktora javnih ustanova u Vranju

Srbija

VRANJE - Na 52. sednici Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković, prihvaćen je predlog o izmeni i dopuni Statuta javnih ustanova.

Reč je o sledećim javnim ustanovama: Pozorište ,”Bora Stanković”, Narodni muzej, ,”Škola animiranog filma”, Istorijski arhiv ,”31. januar” i Javna biblioteka ,”Bora Stanković”.

 

VRANJE: Ko hoće tezgu za Dan žena, moraće da izdvoji najmanje 30 dinara

 

Najznačajnije izmene odnose se na način izbora direktora.

 

Foto: Vranje.org.rs
Foto: Vranje.org.rs

On podrazumeva da Upravni odbor daje predlog kandidata za vršioca dužnosti, a Komisija za mandatno imunitetska pitanja odlučuje o kandidatu i prosleđuje Skupštini na usvajanje, osim kod izbora direktora Biblioteke.

 

U toj ustanovi kulture imenovanje se vrši na osnovu saglasnosti Ministra kulture.

 

Osnovan je Organizacioni odbor manifestacije  ,,Zlatni Puž 2017.”  - 5. Svetski festival animiranog filma Vranje, koji će biti održan u septembru.

 

Usvojene su izmene Pravilnika o načinu, merilima i kriterijumima za izbor projekata iz oblasti ekolologije i zaštite životne sredine, koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžetskog fonda za zaštitu i unapređivanje životne sredine grada Vranja i radu Komisije za vrednovanje programa i projekata iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine.

 

(T.S.)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...