(FOTO) HOROR U VRANJU: GUŠILI štene hlebom pa ga DOTUKLI KAMENOM
Foto: Tanja Stamenković

Monstruozno

(FOTO) HOROR U VRANJU: GUŠILI štene hlebom pa ga DOTUKLI KAMENOM

Srbija -

U naselju Gornja Čaršija u Vranju pronađeno je ugušeno štene.

Počinioci ovog gnusnog dela, životinju su gušili hlebom, a zatim dotukli kamenom.

Horor nad životinjom dogodio se u ulici Rifata Burdževića u gornjem delu grada, a fotografija ubijenog psa osvanula je na fb stranici Udruženja za zaštitu životinja “Borba za život”.

Tanja Lakićević, predsednica udruženja kaže za Kurir da je nažalost maltretiranje životinja, pa i njihovo svirepoubijanje sve učestalije u Vranju.

Foto: T.S.
Foto: T.S.

"Dobili smo poziv da se u ulici Rifata Burdževića nalazi mnogo mala kuca, poslala sam decu volontere da idu po kucu. Pozvali su me i rekli da je kuca mrtva, da su joj neki monstrumi nagurali hleb da je uguše, a zatim je ubilivelikim kamenom. Sve što kažem je suvišno, jer je ova mala beba mučki ubijena,ovo malo srce je prestalo da kuca. Volela bi da ovo pročita monstrum, koji je ovo uradio ili više njih, jer ove sledeće reči su upućene njemu ili njima. ”Ugasili ste jedan mali život malog šteneta,sutra ćete to uraditi i nekom detetu, u ovoj zemlji nema zakona za takve, ali kad tad stići će vas kazna”, poručila je predsednica udruženja.

Ona napominje da je krajnje vreme da nadležne institucije hitno reaguju i spreče dalje maltretiranje i ubijanje životinja.

"Ugušen je jedan mali život koji je tek otvorio okice, a mi i dalje zatvaramo oči i podržavamo ovakva zlodela, i prolaze nekažnjeno svi koji ovo rade. Dokle ovako? Strašno je za sve nas koji i dalje ćutimo nad svim onim što seradi životinjama u našem gradu", ističe Lakićevićeva.

(T. Stamenković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja