(FOTO, VIDEO) ODRŽANA TUCANIJADA U MOKRINU: Sava Terzić do treće titule svetskog prvaka
Foto: S.U.

Tradiocionalno

(FOTO, VIDEO) ODRŽANA TUCANIJADA U MOKRINU: Sava Terzić do treće titule svetskog prvaka

Srbija -

MOKRIN: Sava Terzić - Košničar iz Mokrina, pobednik je 27. Svetskog prvenstva u tucanju farbanim uskršnjim jajima u Mokrinu.

On je velikom finalu istucao Milana Mihajlovića iz Bijeljine. Semberac bombarder je prošle godine, takođe, poklekao u finalu, ali je 2015. uspeo da Mokrinčanima, ispred nosa, “ukrade” titulu i pobedi:

-Ko kaže da bez starca nema udarca i da je broj 13 baksuzan. Meni je doneo sreću nakon dve decenije. Na ovom takmičenju učestvujem od početka. Jedan sam od osnivača, a pobeđivao sam 1997. i 1998. godine - kaže Sava.

Foto: Saša Urošev
Foto: Saša Urošev

- Pobedničko jaje pronašao sam u Kikindi, kod jedne porodice koja leže piliće. Jaje je našao moj sin Živica. On je, inače, glavni sudija takmičenja. To dabome ne znači da imam protekciju. U suprotnom bih valjda dosad već pobedio još koji put- sijao je od sreće Sava.

Da bi se do kraja ispoštovala stroga pravila Tucanijade, glavni sudija Živica Terzić nožem je rasekao jaje. Uvek moraju da ga pojedu sudija i pobednik kako bi se prisutni uverili da se radi o običnom kokošijem jajetu sa jakom ljuskom.

Foto: Saša Urošev
Foto: Saša Urošev

Najveći hrišćanski praznik Vaskrs i ove godine je, po tradiciji, u Mokrin doveo na hiljade gostiju, ali I takmičare iz svih krajeva sveta: Republike Srpske, Slovenije, Švedske, Nemačke, Novog Zelanda…

Foto: Saša Urošev
Foto: Saša Urošev

Milana pehar nosi u PančevoDesetogodišnja Milana Banković iz Pančeva pobedila je u juniorskoj konkurenciji. Njen primerak bio je jači od jajeta Sofije Stojanović iz Beograda. Milana se ranije se takmičila, a ovo je njena prva pobeda:

-Vrlo sam srećna. Osvetlala sam obraz mami i baki. One su iz Mokrina- kazala je Milana.U finalnoj seriji, kao i kod seniora, učestvovalo je 16 takmičara, a publika je najviše navijala za Sofiju Krivačić iz Novog Sada, koja ima samo 3,5 godine. Ona je na kraju bila četvrta.

S.U.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Pridržavajte ovih saveta i vaša jaja će biti tvrda kao kamen!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja