(FOTO) LAVEŽ SE ORIO GRADOM: Psi svih rasa prodefilovali parkom u Vranju
Foto: T.S.

Najmasovnija manifestacija

(FOTO) LAVEŽ SE ORIO GRADOM: Psi svih rasa prodefilovali parkom u Vranju

Srbija -

Najmasovnija manifestacija pasa svih rasa održana je 1. maja u Gradskom parku u Vranju.

1 / 6 Foto: T.S.

Po sunčanom vremenu brojni Vranjanci uživali su u skladnoj lepoti brižno odgajanih kućnih ljubimaca, brojnih izlagača iz cele Evrope.

U Vranju je i ove godine tradicionalno 1. maja održana je izložba pasa u organizaciji kinološkog društva “Švrća”.

Najveći broj izlagača bio je iz inostranstva.

Mića Mladenović, predsednik K.D. “Švrća” kaže da je na 8. po redu smotri upisano ukupno 363 pasa, 112 rasa iz 17 evropskih država.

Foto: T.S.
Foto: T.S.

"Najveći broj pasa izlagači su doveli iz Rusije, zatim idu Francuzi, Poljaci, a tu su izlagači iz Finske i Francuske, Španije, Austrije, Hrvatske, Mađarske, Ukrajine, Rumunije, Bugarske, Grčke, Makedonije, Crne Gore i naravno iz Srbije. Zastupljene su sve rase, a najveći broj primljenih pasa je “nemački bokser”, zato što se prvi put organizuje specijalizovana izložba za tu rasu, u pitanju je 30 pasa. Ocenjuje ih profesor doktor Miloš Lučić i danas je prvi put formiran “bokser klub” ovde na jugu Srbije, za južni region sa sedištem u Vranju. U odnosu na poslednje dve godine 100 odsto je veći broj prijavljenih pasa, 112 rasa učestvuje tako da će u finalnom delu ljudi imati šta da vide", kaže Mladenović.

Osim izlagača, veliki broj Vranjanaca uživao je u lepoti, pasa svih rasa od “pudlica”, “vučjaka”, preko “azijskog ovčara”, “rotvajlera”, “dobermana” “haskija”, do domaćih “šarplaninaca”.

Foto: T.S.
Foto: T.S.

Pokrovitelj izložbe je grad Vranje.

Izložba obuhvata i izbor najlepšeg mladog i zrelog psa, a imala je i humanitarni karakter.

Na dan izložbe u Gradskom parku prikupljana je novčana pomoć, za lečenje Miljane Ristić Stanković iz Vranja, koja se bori sa dijagnozom akutna mijeloblastna leukemija.

Prikupljeni novac biće uplaćen na namenski račun .

(T. Stamenković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja