VAŽNA MANIFESTACIJA ZA KULTURU GRADA: Muzej u maju u Vranju od 11. do 20. maja
Foto: T.S.

Bogat sadržaj

VAŽNA MANIFESTACIJA ZA KULTURU GRADA: Muzej u maju u Vranju od 11. do 20. maja

Srbija -

Narodni muzej u Vranju, manifestacijom ,,Muzej u maju", pridružiće se najvećoj nacionalnoj muzejskoj inicijativi ,,Muzeji Srbije, deset dana, od deset do deset".

Manifestacija će biti organizovana od 11. do 20. maja 2017.

Program u Vranju počinje dan ranije i trajaće do kraja meseca.

Vranjance očekuje bogat sadržaj koji obuhvata otvaranje izložbi, stručna predavanja, duhovnu akademiju, promocije knjiga, filmske projekcije, radionice, otvoreni atelje i koncerte.

Svečano će biti obeležen 18. maj, Međunarodni dan muzeja, 20. maj, Evropska noć muzeja i Nacionalna nedelja muzeja.

Saša Stamenković, Foto: T.S.
Saša Stamenković, Foto: T.S.

Saša Stamenković vd direktora Narodnog muzeja u Vranju napominje da će ove godine manifestacija biti proširena i sa novim naslovom, a neki od programa trajaće i do kraja meseca.

"Vrata sva naša tri objekta zgrade Selamluka, Muzej kuće Bore Stankovića i Galerije Narodnog muzeja biće širom otvorena za sve naše posetioce. Besplatna je poseta svim našim objektima u narednih deset dana. Apelujemo da Vranjanci u što većem broju dođu iskoriste ovu priliku da se družimo i da se upoznaju sa kulturnom baštinom našeg grada i našeg kraja", poručuje Stamenković.

Manifestacija počinje otvaranjem gostujuće izložbe iz savremene Galerije umetnosti iz Zrenjanina sa radnim naslovom “Decembarska grupa”. Biće otvorena i nova stalna postavka u zgradi Selamluka pod nazivom “Enterijer vranjske gradske kuće prve polovine 20. veka".

Foto: T.S.
Foto: T.S.

U Eparhiji vranjskoj biće upriličeno književno veče i promocija romana “Onda je došla dobra vila “ Ljiljane Habjanović Đurović.

U Galeriji narodnog muzeja biće otvorena izložba karikature Mira Stefanovića i promocija knjige “Pomračenja”.

U okviru manifestacije “Muzej u maju” planirano je otvaranje “Majskog ateljea pod starim dudom”,u dvorištu Muzej kuće Bore Stankovića.

Koncert u okviru manifestacije održaće i učenici srednje Muzičke škole “Stevan Mokranjac”.

Planirano je da manifestacija bude zatvorena projekcijom filma „Vrati se Zone“ reditelja Juga Radivojevića kojaće biti humanitarnog karakter.

Sav prihod sa projekcije ići će za lečenje Miljane Ristić Stanković koja boluje od leukemije.

(T. Stamenković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track