PONOS BUDISAVE: Cela škola učlanjena u Gradsku biblioteku!
Foto: Zorana Jevtić

Đaci za primer

PONOS BUDISAVE: Cela škola učlanjena u Gradsku biblioteku!

Srbija -

NOVI SAD - Svih 355 učenika Osnovne škole "Ivo Andrić" u Budisavi, učlanjeni su u ogranak Gradske biblioteke u tom mestu, saopštio je danas Savet mesne zajednice Budisava!

Savet je pokrenuo nesvakidašnju akciju i finansirao najveći deo članarina za decu.

Po rečima predsednika Saveta mesne zajednice Novaka Maksimovića, Savet je obezbedio sredstva za članarine za 296 dece, a Gradska biblioteka je besplatno učlanila 59 dece.

"U ogranku biblioteke u našem mestu se za decu organizuju radionice i druga slična dešavanja, a na čitanje ih motivišu i učitelji i nastavnici. Ponosni smo na ovu akciju, a posebno jer je interesovanje osnovaca za čitanje drastično povećano", rekao je Maksimović.

Biblioteku u Budisavi posetio je danas član Gradskog veća Novog Sada zadužen za obrazovanje Vladimir Jelić, koji se družio sa đacima na jednoj od radionica i koji je istakao da je oduševljen idejom da se cela škola učlani u biblioteku, naglasivši da se nada da će i druge mesne zajednice u Novom Sadu krenuti tim putem.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

"Drago mi je što će deca iz Budisave za svoje uzore izabrati heroje i likove iz knjiga, a ne one iz rijaliti šou emisija. Ovo je jedinstvena akcija i meštani Budisave na ovaj način su drugim sredinama zadali pravi domaći zadatak", rekao je Jelić.

On je dodao da je danas prava retkost videti decu koja žele da čitaju, što samo po sebi govori o značaju te ideje koja je u Budisavi sprovedena u delo.

"Deca su oduševljena, sa njima se kvalitetno radi i to će im mnogo značiti u daljem intelektualnom razvoju", zaključio je Jelić.

Osim đaka u osnovnoj školi, besplatnu članarinu u Gradskoj biblioteci su dobili i svi predškolci u vrtiću u Budisavi, a cilj je da se kod najmlađih razvije kultura čitanja i već u ranom uzrastu usadi ljubav prema pisanoj reči, koja je u današnje vreme sve više zapostavljena.

Osim Jelića, Budisavu su posetili i zamenica predsednika Skupštine Grada Novog Sada Branka Bežanov i direktor Gradske biblioteke Dragan Kojić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track