SKANDAL U NIŠU: Pijani predsednik suda vozio auto s lažnim tablicama
Foto: Milica Milovanović

TRI PRIJAVE PROTIV BOŽIDARA STANKOVIĆA

SKANDAL U NIŠU: Pijani predsednik suda vozio auto s lažnim tablicama

Srbija -

Alko-test je navodno pokazao da je čelnik suda imao 0,9 promila, pa je podneta prekršajna prijava. Kako saznajemo, podneta i krivična prijava zbog falsifikovanja dokumenata

Predsednik niškog Privrednog suda Božidar Stanković je tokom rutinske saobraćajne kontrole zatečen pijan za volanom, a ustanovljeno je da su tablice na automobilu kojim je upravljao skinute s drugog vozila, nezvanično saznaje Kurir.

foto: Milica Milovanović

Zbog toga će, osim prekršajno, odgovarati i krivično, i to zbog falsifikovanja službene isprave. Kako saznajemo, Stankovića je saobraćajna policija 1. jula zaustavila u Ulici 7. jula, a osim kontrole dokumentacije, dat mu je i alko-test.

- Alko-test je pokazao da je vozač imao 0,9 promila alkohola u krvi, pa je protiv njega podneta prekršajna prijava zbog vožnje u pijanom stanju. Međutim, ustanovljeno je da tablice „pežoa 307“ tamnoplave boje kojim je upravljao pripadaju vozilu uništenom u požaru. Zbog toga je protiv njega podneta i prekršajna prijava, jer je vozio neregistrovani automobil, ali i krivična prijava zbog falsifikovanja - kažu naši sagovornici uključeni u ovaj slučaj.

Tablice s drugog vozila

Kako je ustanovljeno, tokom ispitivanja ovog slučaja tablice na vozilu u kom je zatečen predsednik suda skinute su s drugog automobila iste marke, ali crvene boje, koji je bio vlasništvo njegove supruge, a koji je izgoreo pre nekoliko meseci. Stanković je kupio drugi „pežo 307“, ali umesto da ga registruje, na njega je samo prebacio tablice sa uništenog automobila.

Nišlija Bojan Cvetković tvrdi da je on lično prodao Stankoviću auto kojim je upravljao kada ga je policija zaustavila, te da je tačno da vozilo nije bilo registrovano.

foto: Milica Milovanović

Zatvor do 30 dana

- Taj „pežo 307“ sam prodao Stankoviću, ali on mi ni do današnjeg dana nije isplatio celokupnu kupoprodajnu cenu. Iz tog razloga nisam na njega preneo automobil, pa on nije ni mogao da ga registruje. Kako se taj auto i dalje vodi na mene, svakodnevno mi stižu kazne za Stankovićevo nepropisno parkiranje - objašnjava Cvetković.

S obzirom na to da je Stanković zaradio dve prekršajne prijave, pa i krivičnu, prete mu ozbiljne sankcije.

Zakon o bezbednosti saobraćaja predviđa da, ukoliko je vozač imao od 0,51 do 1,19 promila alkohola u krvi, mora da plati novčanu kaznu od 10.000 do 20.000 dinara i dobija šest kaznenih poena.

Za nevažeću registraciju kazna je 30.000 dinara ili zatvor do 30 dana. Najozbiljnija konsekvenca za Stankovića biće zbog falsifikovanja isprave, jer Krivični zakonik za ovo delo predviđa zatvor do tri godine.

Božidar Stanković

BEZ KOMENTARA

Novinar Kurira pokušao je da komentar ovoj slučaja dobije od Božidara Stankovića. On je u telefonskom razgovoru objasnio da je zauzet, ali da će poziv uzvratiti, i izrazio želju da se sretne s novinarom. Međutim, više se nije javio.

Kurir / Milica Milovanović

Foto: Milica Milovanović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NAJJAČA PREVARA SAOBRAĆAJACA IKADA: Beograđani napravili ludilo na ALKO TESTU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track