(FOTO) MARINA IZ LESKOVCA IMA 32 GODINE I 7 MALIŠANA: Ne razumem žene koje ne rode najmanje troje!
Foto: Facebook Printscreen

Podstanarska kuća puna dece

(FOTO) MARINA IZ LESKOVCA IMA 32 GODINE I 7 MALIŠANA: Ne razumem žene koje ne rode najmanje troje!

Srbija -

LESKOVAC - Marina Cvetković iz Leskovca je sebi i državi Srbiji podarila sedmoro dece, četiri devojčice i tri dečaka. Ne žali se na svoj položaj iako porodica živi u iznajmljenom stanu, ali ne razume žene koje ne rode najmanje troje dece.

- Prvo dete rodila sam sa nepunih 17 godina, ne znajući za strah od rađanja i obaveza. Slično je bilo i sa drugim i trećim, četvrtim. Kasnije mi se punila kuća po sopstevnoj želji, priča Marina Cvetković iz Leskovca, majka sedmore dece, 4 devojčice i tri dečaka, piše Jugmedia.

foto: Jugmedia/Milica Ivanović

Skoro svake druge godine u proseku po jedno dete, sva zdrava i lepa, vaspitana i dobri đaci, ona starija.

Tri devojčice od 15, 14 i 11 godina, kao i sina Milana od 9 godina rodila je u vanbračnoj zajednici, a ćerku Nikolinu (3,5), Nikolu od 22 meseca i Bogdana od 7 meseci u braku sa Markom.

Najstarije devojčice poslednjih 6 godina žive sa ocem, a vikendom dolaze kod majke. Podstanarska kuća puna dece, više od tima za odbojku.

foto: Jugmedia/Milica Ivanović

- Oduvek sam volela porodicu sa mnogo dece i san mi se ostvario. To je veliko bogatstvo. Zamislite, sedmoro mojih potomka uskoro će postati ljudi. Volela bih da ostarim pored njih, da gledam kako se udaju i žene, da čuvam njihovu decu“, ne krije Marina osmeh sa usana i ljubav iz očiju.

Nije uvek bilo lako, ali ona ne želi o tom delu života da priča.

"Jedno vreme sam bila sama sa četvoro dece. Koža mi se od posla skidala sa ruku, ali moja deca su morala da imaju sve što im je potrebno". Kasnije se udala za Marka, s kojim danas deli sve poslove u kući, pa i spremanje ručka, naravno, kada Marko nije na poslu. San o velikoj porodici su podelili.

"Kada bi stambeni i finansijski uslovi bili bolji, išli bismo i na 4. i na peto dete, mada nam je i ovako kuća puna, posebno vikendom kome se radujemo. Ponekada ne razumem zašto nam opada natalitet, čega se to ljudi boje? Svako ko ima uslove ne sme da ostane ispod troje dece. Kuća bez dece je tužna kuća, život sa decom ima smisla, ali uzalud priča, dok se to ne oseti i doživi, ne može da se shvati“, priča Marko dok zagreva mleko za bebu. Sličnog je mišljenja i njegova supruga.

Marina i posle sedam porođaja ima vitku liniju kao devojka. Genetika kaže, ništa više.

"Danas mladi misle da će izgubiti deo sebe ako rode, da će im se život drastično promeniti. Jeste, menja se u prvoj godini, kasnije sa detetom možete svuda, naravno ako imate novca, a taj novac je izgleda postao merilo svega i svačega, pa se često brakovi sklapaju zbog novca a ne zbog ljubavi ili se ne sklope zato što mladi i zaljubljeni nigde ne rade“, razmišlja naglas majka sedmoro dece.

Marina i Marko žive samo od njegove skromne plate i raduju su što će uskoro za četvoro najmlađe dece početi da primaju dečiji dodak.

- Kada se nađeš u takvoj situaciji onda moraš da budeš veliki stručnjak i da ekonomišeš sa novcem. Ja najpre gledam da mi deca budu nahranjena i čista, a za ostalo šta stigne. Kuvam svakodnevno čime se dodatno štedi, a i zdravo je. Ne gubimo nadu da će biti bolje jer smo oboje mladi i zdravi - priča Marina.

Ipak, u pojedinim trenucima se pravi rezime.

- Gledano sa ove distance, ponekada se pitam kako sam izdržala, ponekad sebi kažem da se sa ovom pameti ne bih upustila u takvu avanturu, ali kada mi se pogled vrati na njih sedmoro, obuzme me neka toplina i sreća, pa onda budem veoma ponosna - objašnjava majka sedmoro dece dok sedimo u podstanarskim prostorijama u Leskovcu.

(Kurir.rs/Jugmedia/Milica Ivanović/Foto: Facebook printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track