POKLON U KURIRU: Svaki dan jedna molitva
Foto: Kurir

MOLITVA

POKLON U KURIRU: Svaki dan jedna molitva

Društvo -

"Put ka Bogu je molitva. Odmeravanje pređenog puta jesu različita molitvena stanja, u koja postepeno ulazi onaj koji se moli pravilno i postojano." Sveti Ignjatije Brjančaninov

Molitva deluje kao lek. Molite se svaki dan, a Kurir će vam pokloniti različite molitve koje će vam pomoći u vašem obraćanju Bogu.

Od četvrtka Kurir vam svaki dan poklanja poster sa po jednom molitvom: Svakodnevnu molitvu, Molitvu Anđelu čuvaru, Molitvu za vozače, Majčinu molitvu, Molitvu za bolesnika i Molitvu za upokojene.

foto: Kurir

Često slušamo o izlečenjima molitvom ili čudima koja su doživeli vernici. Nedavno su ruski naučnici sa Petersburškog univerziteta materijalno dokazali da su čudesna izlečenja povezana s duhovnošću istinita, te su otkrili mnoge telesne i duševne promene koje čovek može da doživi u trenutku molitve ili verskog obreda.

Dokazali su da vernik udubljen u molitvu potpuno isključuje moždanu koru, a to označava potpunu sigurnost i odsustvo stresa.

Veruje se da molitva omogućava da se izdignemo na viši nivo postojanja, da ostvarimo svoje želje, iscelimo životne rane i donesemo svetlost u naš svet. Od postanka čoveka postoji i molitva. U trenucima krize ili nevolje, ili zbog ostvarenja svojih želja, ljudi su oduvek pribegavali jednom specifičnom, unutrašnjem obliku komunikacije sa nečim što je više od njih samih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track