NOVOSADSKI LOVCI SPREMNI KAO ZAPETE PUŠKE: Posle veprova sad i lisice na ulicama Novog Sada
Foto: Facebook/NSU

vlasti najavile mere

NOVOSADSKI LOVCI SPREMNI KAO ZAPETE PUŠKE: Posle veprova sad i lisice na ulicama Novog Sada

Srbija -

NOVI SAD - Predstavnici republičke, pokrajinske i gradske uprave su danas u Novom Sadu najavili preduzimanje niza mera povodom pojave lisica i jedne divlje svinje na gradskim ulicama.

Oni su održali "sastanak u cilju koordinisanja aktivnosti i preduzimanja optimalnih mera za rešavanje problema pojave lisica i divlje svinje u Novom Sadu", saopštila je Pokrajinska vlada.

U Novom Sadu je pre nekoliko dana jedna divlja svinja pojurila ulicom jednog mladića što su snimile kamere službi obezbedjenja, a ima i prijava ulaska lisica u grad.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je "dao saglasnost za preduzimanje adekvatnih mera", u skladu sa Zakonom o divljači i lovstvu, a lovačka udruženja su "spremna i maksimalno će se uključiti u sprovodjenje akcije".

Policija da će se sva obaveštenja u vezi prisustva divljih životinja u gradu odmah prosleđivati nadležnim organima, a pre svega šumarsko lovnoj inspekciji i "odmah na javljenu lokaciju uputiti patrole", piše u saopštenju.

"Šumarsko-lovni inspektori će odmah, u saradnji sa lovačkim udruženjima, sprovesti pretragu terena sa kojeg, na osnovu procene, u grad dolaze divlje životinje", piše u saaopštenuju.

Dodaje se da će saradnici Gradske uprave za inspekcijske poslove biti "uključeni u praćenje, alarmiranje i obaveštavanje u okviru ove akcije, uz sprovodjenje ; neophodnih mera bezbednosti".

(Kurir.rs/Beta/Foto: Uživo sa NS ulica Facebook printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

MAJSTOR KAMUFLAŽE! Jelen došao tik do lovca i nije ga primetio!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track