POŽAREVAČKI STUDENTI OSTALI BEZ STIPENDIJE ZBOG NEPAŽNJE: Desetoro nisu dobro pročitali uslove, pa ih odbili
Foto: Nebojša Mandić

ostali bez para

POŽAREVAČKI STUDENTI OSTALI BEZ STIPENDIJE ZBOG NEPAŽNJE: Desetoro nisu dobro pročitali uslove, pa ih odbili

Srbija -

Komisija gradske uprave Požarevac za dodelu studentskih stipendija morala je da odbije deset kandidata jer nisu dobro pročitali jasno definisane uslove.

Najčešće greške odbijenih kandidata bile su da konkurišu za stipendiju mada im je uspeh na studijama ispod propisanog proseka, sa smerom koji nije obuhvaćen konkursom ili je samofinansirajući, a stipendije su bile za studente koji su na budžetu države.

Studenti na doktorskim studijama konkurisali su za stipendije namenjene studentima prvog, drugog ili trećeg stepena studija.

Studentkinja treće godine studija na Stomatološkom fakultetu previdela je da se konkursom traži student na doktorskim studijama, dok je njena koleginica sa prve godine doktorskih studija konkurisala za stipendiju koja se daje studentima na budžetu za studije prvog, drugog i trećeg stepena.

Studentkinja četvrte godine Filološkog fakulteta u Beogradu, studijski program srpski jezik i književnost, previdela je da se stipendija daje isključivo za studijske programe kineskog, arapskog i nemačkog jezika, a student treće godine Saobraćajnog fakulteta, smer logistika, prevideo je da taj model nije predvidjen konkursom.

Studentkinja četvrte godine Pravnog fakulteta nije primetila da je njen prosek 6,90 a minimalni prosek za stipendiju je 7,50. Student prve godine doktorskih studija na Fakultetu pedagoških nauka nije obratio pažnju da stipendije nisu predvidjene za samofinansirajuće već za studente na budžetu.

Studentkinja Saobraćajnog fakulteta, vodni smer, konkurisala je za stipendiju mada se traže studenti smerova drumski saobraćaj i telekomunikacione mreže, dok je studentkinja četvrte godine Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, smer operacioni menadžment, konkurisala je za stipendiju mada njen smer nije naveden u konkursu.

(Kurir.rs/Beta)

Foto ilustracija Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Saša Janković: “Hteo sam da budem premijer”!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track