NIŠLIJE TRAŽE OD GRADSKE TOPLANE: Vratite nam milijardu dinara, naplaćivali ste nam više nego što košta
Foto: Shutterstock

protest ispred Skupštine grada Niša

NIŠLIJE TRAŽE OD GRADSKE TOPLANE: Vratite nam milijardu dinara, naplaćivali ste nam više nego što košta

Srbija -

NIŠ - Udruženi pokret slobodnih stanara (UPSS) organizovao je danas protest ispred Skupštine grada Niša na kojem je zatraženo da Gradska toplana korisnicima daljinskog grejanja nadoknadi štetu od oko milijardu dinara zbog toga što je, kako je rečeno, naplaćivala mnogo više svoju uslugu nego što ona realno košta.

Članovi UPSS su takođe zatražili da direktor Regionalne razvojne agencije "Jug" Bojan Avramović bude smenjen zato što je javno izjavio da su Nišlije "štetne za državu".

foto: Dado Đilas

Jedan od lidera tog udruženja Đokica Jovanović je istakao da je analiza pokazala da je Gradska toplana uzela od gradjana Niša oko milijardu dinara

više nego što je to bilo potrebno.

"Državna revizija je utvrdila da Toplana naplaćuje mnogo više i pokazala koliko je to više preko cene. U nalogu državnog revizora stoji da taj novac treba da se vrati", rekao je Jovanović.

On je kazao da i zakon propisuje da svaka roba ili usluga koja je preplaćena treba da se refundira. Jovanović je rekao da UPSS traži smenu Avramovića zbog nedopustive izjave da su Nišlije štetne za državu.

foto: Dragan Kadić

"Avramović je to kazao jer navodno Nišlije ne plaćaju dovoljno porez, odnosno ne uplaćuju državi onoliko koliko uplaćuje država Nišu", kazao je Jovanović.

Protest UPSS organizovan je u vreme dok je Skupština grada Niša imala redovno zasedanje.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Shutterstock/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: KO ĆE BITI GRADONAČELNIK? Evo ko je najveći favorit u kladionicama!?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track