KOMANDANT ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE: Nema opasnosti od poplava u Vojvodini
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

dogovorena koordinirana aktivnost štabova

KOMANDANT ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE: Nema opasnosti od poplava u Vojvodini

Srbija -

NOVI SAD - Komandant Pokrajinskog štaba za vanredne situacije Đorđe Milićević izjavio je danas da zasad ne postoji opasnost od poplava na rekama i vodotocima u Vojvodini, ali da u nastupajućim prolećnim mesecima, ako dođe do naglog topljenja snega u Alpima, može doći do porasta nivoa vodostaja.

Milićević je na današnjem sastanku u Novom Sadu s delegacijom Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, na čelu sa načelnikom Sektora za vanredne situacije Predragom Marićem, rekao da je dogovorena koordinirana aktivnost štabova i sektora za vanredne situacije koja će delovati ako se takav scenario dogodi.

Dogovoren je i sinhronizovan rad javnih vodoprivrednih preduzeća kroz izradu operativnih planova koji će biti usaglašeni u svim lokalnim samoupravama, kao i stalni monitoring kritičnih tačaka na rekama.

Predstavnici Sektora za vanredne situacije MUP Srbije na sastanku su se složili da postoji "realna potreba da se u Novom Sadu izgradi novi Regionalni centar za vanredne situacije".

Ovaj predlog je razmatran, jer se Novi Sad i Južnobački okrug nalaze na koridoru X, a karakteriše ih i veliki priliv stanovnika.

Kako je rečeno, pripremljena je i planska dokumentacija i lokacija u Novom Sadu za ovaj centar, a osim vatrogasne službe koja bi gašenje požara podigla na viši nivo, obuhvatao bi i druge službe spasavanja, zaštite od poplava i drugih elementarnih nepogoda.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug/Dušan Aničić, ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) OSTALI BEZ STANA ZBOG PREVARE POSTANARA! Evo kako su izvršitelji oteli stan porodici Maurer!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja