BLACE MISLI NA NAJMLAĐE: Besplatna rekreativna i škola skijanja za četvrtake
Foto: Biljana Roganović

lep gest

BLACE MISLI NA NAJMLAĐE: Besplatna rekreativna i škola skijanja za četvrtake

Srbija -

Svih 90 učenika četvrtog razreda Osnovne škole „Stojan Novaković“ iz Blaca, koja je jedina osnovna škola u ovoj opštini otišli su na besplatnu sedmodnevnu rekreativnu nastavu na Zlatiboru. Kompletan boravak i prevoz plaća Opština Blace iz svog budžeta. Od decembra ova opština organizuje i besplatnu školu skijanja za sve osnovce i srednjoškolce na Kopaoniku i do sada je 400 dece prošlo obuku.

"Želimo da sva deca u našoj opštini imaju iste mogućnosti. tako smo i došli na ideju da finansiramo rekreativnu nastavu, kao i školu skijanja na Kopaoniku, koji nam je u susedstvu. Najveće zadovoljstvo su ta nasmejana dečija lica, jer dobar deo njih sigurno nikada ne bi otišao na rekreativnu, niti bi naučio da skija", kaže predsednik Opštine Blace Zoran Jozić.

On dodaje da je škola skijanja postala već uobičajna zimska aktivnost, jer su je organizovali i prošle godine.

"Svakog vikenda vozimo decu do Kopaonika, gde uče skijanje. Za njih je sve besplatno, počevši od prevoza, preko opreme, obroka i ski pasa. Trudimo se da svako dete barem jedan dan provede na ovoj planini i da nauči osnove skijanja. Kako nemamo nameru da prekidamo akciju, dok odrastu, postaće pravi skijaši", naglasio je Jozić.

Ova opština je do sada, ranijih godina, uvek imala besplatne programe za decu.

(Kurir.rs/B.R.)

Foto Biljana Roganović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) U ovom srpskom gradu je eskaliralo vršnjačko nasilje. Čak 956 slučajeva nasilja za jedno plugodište!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track