MINISTAR ANTIĆ: Očuvati arteške česme u Zaječaru
Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

sastanak sa gradonačelnikom

MINISTAR ANTIĆ: Očuvati arteške česme u Zaječaru

Srbija -

BEOGRAD - Zaječar ima najveći broj arteških česmi po glavi stanovnika u svetu, a na današnjem sastanku ministra rudarstva i energetike Aleksandra Antića sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem i predstavnicima Udruženja "Za česme" dogovoreno je da ministarstvo pruži stručnu i tehničku pomoć u očuvanju, legalizaciji, revitalizaciji i zaštiti javnih arteških česmi.

Na sastanku kome su prisustvovali i Boban Pogarčića i Dušana Vojvodića iz Udruženja "Za česme" dogovoreno je da već naredne nedelje stručni tim ministarstva dođe u Zaječar i sagleda konkretne modalitete za otpočinjanje postupka legalizacije i revitalizacije arteskih česmi na teritoriji Grada Zaječara.

Ministar Antić je naložio da predstavnici Ministarstva u saradnji sa projektnim timom iz Zaječara nađu rešenja koja su održiva i u najboljem interesu očuvanja arteških česmi i vodnih resursa regiona.

"Cilj je da naprave uputstvo i analizu postojećeg stanja sa predloženim rešenjima za efikasno sprovođenje zakonskih procedura u vezi sa očuvanjem i zaštitom arteških česama i prirodnih vodnih resursa", kaže Antić, a prenosi u saopštenju Ministarstvo rudarstva i energetike.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) IMA LI SRBIJA ČEMU DA SE NADA?! Vučić i Merkel o Kosovu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track