OTVOREN PARK NA MILJAKOVCU 3: Klinci dobili još jedno mesto za igranje
Foto: Beoinfo

Manifestacija Dečji rekreativni dan

OTVOREN PARK NA MILJAKOVCU 3: Klinci dobili još jedno mesto za igranje

Beograd -

BEOGRAD - Manifestacijom ''Dečiji rekreativni dan'' danas je u rakovičkom naselju Miljakovac 3, u Miljakovačkoj šumi, otvoren park za decu što je, prvi park u tom naselju.

Rekviziti u tom parku malo su drugačiji od onih u ostalim parkovima u gradu jer su napravljeni od drveta i potpuno prilagođeni okolini u kojoj se nalaze.

U poslednje četiri godine u Beogradu urađeno je 77 dečijih igrališta, 29 teretana na otvorenom, 35 sportskih terena, pet parkova za pse i 25 skverova i platoa. U to se ne ubrajaju ugalanja u velike beogradske parkove kao što su Pionirski park, park Ušće i gradski park u Zemunu.

foto: Beoinfo

Predsednik opstine Rakovica Vladan Kocić rekao je da je ovo samo jedan od parkića koji je u poslednje četiri godine otvoren u Rakovici. Kako je naveo, u tom periodu je na teritoriji te opštine, uz pomoć Grada Beograda, otvoreno osam dečijih igrališta, šest teretana na otvorenom, pet sportskih terena i dva parka za pse.

Park u Miljakovačkoj šumi otvoren je na inicijativu građana, uz saglasnost JP ''Srbijašume'' i manastira Rakovica, dok je donaciju mobilijara i rekvizita obezbedilo JKP ''Zelenilo Beograd''.

''Iako ovo nije površina koju mi održavamo, uz dobru volju našli smo mogućnost, u skladu sa našim programom poslovanja, da izdvojimo određena sredstva i doniramo rekvizite'', rekao je direktor JKP ''Zelenilo Beograd'' Slobodan Stanojević.

U okviru manifestacije ''Dečiji rekreativni dan'' više od 30 mališana učestvovalo je u sportsko zabavnom programu u okviru kojeg su imali priliku da se takmiče u igrama poput vrtenja obruča, navlačenja konopca, trci u džakovima...

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beoinfo/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) IMA LI SRBIJA ČEMU DA SE NADA?! Vučić i Merkel o Kosovu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track