NA IZLOŽBI U VRANJU ČAK 330 PSA IZ ČITAVOG SVETA: A pobedio je ovaj slatki mališa iz Ukrajine
Foto: Tatjana Stamenković

kinologija

NA IZLOŽBI U VRANJU ČAK 330 PSA IZ ČITAVOG SVETA: A pobedio je ovaj slatki mališa iz Ukrajine

Srbija -

Pobednik svih kategorija 9. Međunarodne izložbe pasa svih rasa koja je 1. maja održana u Vranju je papijon iz Ukrajine, star 4,5 godine. On je jedan je od najtrofejnijih pasa Ukrajine u toj rasi.

Najlepši mladi pas današnje izložbe je Rotvajler iz Leskovca. U super finalu , mladi SUPRIME BIS je Američki koker španijel iz Vladivostoka, a zreli SUPRIME BIS je Aljaski malamut iz Ukrajine.

Pobednik izložbe
Pobednik izložbefoto: Tatjana Stamenković

Izložbu pasa otvorio je Ratibor Cekić, delegat Kinološkog saveza Srbije. u takmičarskom delu je učestvovalo blizu 330 pasa , iz 23 zemlje,102 rase.

„Želim vam da ostvarite svoje snove i da danas budete prvi . Ovaj sudijski sastav i Organizacioni odbor garantuju uspešnu manifestaciju.

foto: Tatjana Stamenković

Molim sudije da polako krenu u ring i proglašavam izložbu otvorenom“, rekao je Cekić. Predsednik KD „Švrća“ Mića Mladenović izuzetno je zadovoljan odzivom, brojem učesnika, kvalitetom pasa i sudijskim žirijem. „Pripreme su krenule onog trenutka kad je završena prošlogodišnja izložba.

Novina ove izložbe je veliki broj izlagača iz Zapadne Evrope, pre svega iz Danske, Belgije, Francuske, Španije, Italije, uz standardno prisustvo izlagača iz Rusije i Ukrajine, i po prvi put imamo izlagače sa Tajlanda i iz Indije, veliki broj rasa za naše prilike i uslove “, rekao je Mladenović dodajući da je i ove godine odlična saradnja sa MUP.

foto: Tatjana Stamenković

“Angažovali su svoje ljudi ovde na terenu u uniformi i civilu tako da će oni raditi svoj deo posla. Tu su da brinu o bezbednosti svih učesnika i građana Vranja”, kaže Mladenović .

Na izložbi u Vranju je i “kraljevska pudla”, Vila stara osam meseci, sa sestrama od kojih je jedna šampionka Madona . Vlasnica Lučić Jelena sa pudlama je došla iz Niša. Ona napominje da je jedan od razloga dolaska u Vranje susret sa vrhunskim odgajivačem pudli koji je ove godine jedan od sudija. “Važno mi je da čujem njegovo mišljenje o odgoju pudli, to će mi svakako puno značiti”, navodi Jelena.

foto: Tatjana Stamenković

Sudije 9.Međunarodne izložbe pasa svih rasa u Vranju , su Julija Aidietiene iz Litvanije, Viktoria Pogodina iz Ukrajine, Vanaken Jean-Francois koji dolazi iz Belgije, Mile Aleksoski iz Makedonije, dok su iz Srbije Peter Firic, Tibor Gere i Vladimir Vukosavljević. Izložbu pasa osim učesnika i ove godine pratio je veliki broj Vranjanaca i to porodično, uživajući u lepom vremenu I rasnim životinjama.

“Odličan odziv I atmosfera, sve je proteklo u najboljem redu”, rekao je po završetku 9.Međunarodne izložbe pasa svih rasa, predsednik KD „Švrća“ Mića Mladenović najavljujući za narednu godinu bolji kvalitetniju 10. jubilarnu Međunarodnu izložbu pasa svih rasa u Vranju.

(Kurir.rs/T. Stamenković/Foto: T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja