U Pančevu vlast formiraju demokrate i socijalisti

Demokratska stranka

U Pančevu vlast formiraju demokrate i socijalisti

Srbija -
Sporazum o lokalnoj koaliciji u Pančevu koju će, između ostalih, činiti Demokratska stranka i Socijalistička partija Srbije ostaje na snazi, iako je na zahtev socijalista danas odložena konstitutivna sednica Skupštine Pančeva

PANČEVO - Sporazum o lokalnoj koaliciji u Pančevu koju će, između ostalih, činiti Demokratska stranka (DS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) ostaje na snazi, iako je na zahtev socijalista danas odložena konstitutivna sednica Skupštine Pančeva, rekla je predsednica Gradskog odbora DS Vesna Martinović.

Ona je rekla da je konstitutivna sednica Skupštine Pančeva, koja je trebalo da bude održana danas u 18 časova, otkazana na zahtev lokalnog odbora SPS-a, ali uz "naglašavanje da jučerašnji sporazum o koaliciji ostaje na snazi". "SPS nas je zamolio za odlaganje zakazane sednice Skupštine, uz naglašavanje da jučerašnji sporazum o koaliciji ostaje na snazi", rekla je Vesna Martinović.

Ona nije mogla da prezicira razloge zbog kojih su socijalisti zatražili odlaganje sednice, dok informacije o tome nije bilo moguće dobiti iz Gradskog odbora SPS, jer predsednik Mirko Nikolić nije bio dostupan za izjave.

U saopštenju koje su u utorak uveče izdali čelnici lokalnih odbora DS, SPS, Lige socijaldemokrata Vojvodine, Liberalno demokratske partije i Srpskog pokreta obnove navedeno je da su te stranke potpisale sporazum o lokalnoj koaliciji koju će činiti 41 od 70 odbornika pančevačkog parlamenta.

Saopštenje je izdato nakon jučerašnjih višečasovnih pregovora tih stranaka o formiranju vladajuće većine u Pančevu i u prisustvu predstavnika Pokrajinskog odbora SPS-a. Iz grupacije stranaka koju čine Srpska napredna stranka, Ujedinjeni regioni Srbije i Demokratska stranka Srbije nezvanično je najavljeno da će konstitutivna sednica Skupštine Pančeva biti održana u petak, 6. jula.

Vladajuću većinu tada će ove tri stranke formirati uz pomoć SPS-a, najavljeno je iz istih izvora. Poslednji zakonski rok za završetak konstituisanja lokalnog parlamenta u Pančevu je subota 7. jul, a alternativa tome je raspisivanje novih izbora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track