BRAVO! IMAO MAKSIMALNI BROJ BODOVA NA TAKMIČENJU: Đorđe iz Niša četvorostruki državni prvak iz istorije
Foto: Jugmedia

USPEH

BRAVO! IMAO MAKSIMALNI BROJ BODOVA NA TAKMIČENJU: Đorđe iz Niša četvorostruki državni prvak iz istorije

Srbija -

NIŠ - Đorđe Pavlović učenik trećeg razreda niške gimnazije "Svetozar Marković" pobedio je na državnom takmičenju iz istorije četvrtu godinu za redom.

On je maksimalan broj bodova na državnom takmičenju iz istorije ostvario i u osmom razredu osnovne škole, prvom i drugom gimnazije i sada u trećem razredu gimnazije.

Njegov uspeh je utoliko veći kada se uzme u obzir da se ove godine na državno takmičenje plasirao sa maksimalnim brojem bodova na školskom, opštinskom i regionalnom takmičenju.

"Na prvenstvu u Zrenjaninu nije bilo mnogo učenika kao prethodnih godina, ali je konkurencija bila veoma jaka jer se svi već dugo takmiče i pokazali su već ranije da su najbolji u svojim školama i svojim regionima", rekao je Pavlović.

On je istakao da voli istoriju, posebno onaj deo koji se odnosi na Prvi svetski rat i bitke koje je naša vojska vodila u tom ratu.

"Za takmičenja se pripremam praktično tokom čitave godine. Svakoga dana po malo nešto novo naučim, a potpuno sam posvećen tom predmetu pred samo takmičenje", rekao je Pavlović.

Kako je kazao, za njegovu ljubav prema istoriji prvenstveno je zaslužan nastavnik Marko Dimitrijević koji mu je taj predmet predavao u Osnovnoj školi "Dušan Radović".

Uprkos sjajnim rezultaltima na takmičenjima Pavlović ne planira da studira istoriju, već mu je želja da, po uzoru na stariju sestru, postane lekar.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Jugmedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja