BELO BIZONČE IZ BEO ZOO-VRTA DOBILO IME: Rodilo se na Duhove pa se zove DUŠANKA! Srbiju čekaju bolji dani jer se veruje da je ono simbol nade, jedinstva i sreće!
Foto: Beo Zoo-vrt Facebook Printscreen

rađa se 1 na 10 miliona i baš izabrao Beograd

BELO BIZONČE IZ BEO ZOO-VRTA DOBILO IME: Rodilo se na Duhove pa se zove DUŠANKA! Srbiju čekaju bolji dani jer se veruje da je ono simbol nade, jedinstva i sreće!

Beograd -

BEOGRAD - Vrt dobre nade - Beo zoo-vrt od ponedeljka je bogatiji za još jednog člana! Beba američkog belog bizona, koja je prava retkost, jer se rađa na svakih 10 miliona mladunaca, "odabrala" je da na svet dođe baš unutar kalemegdanskih zidina. Malo, čupavo tele sa belo zlatnom dlakom je ženskog pola, a pošto se rodila na Duhove dobila je ime Dušanka!

- Dobili smo prinovu dan posle praznika Duhovi, pa smo se dvoumili da li da našoj devojčici damo ime Dušanka ili Dušica - kroz osmeh nam kaže veterinar Beogradskog zoo-vrta Jožef Ezveđ, pišu Novosti.

- Ipak, "krstili" smo je kao Dušanku, jer je to ime prikladnije za ženku bizona, zvuči moćnije, jače i srčanije. Naše mladunče je poprimilo gene od oca, belog američkog bizona, koji nije čist albino primerak ove vrste, već ima dlaku zlatno bež boje.

Veterinar Jožef Ezveđ kaže da je porođaj protekao u najboljem redu. Mladunče je juče sisalo, šetalo i uživalo na suncu sa roditeljima.

Tata bizon Bafalo je bio pomalo ljubomoran na prinovu, koja je sada dobila svu pažnju tamnodlake majke. Ipak, iz Zoo-vrta kažu da su ovi bizoni, koji važe za svetu životinju indijanskih plemena, nežni roditelji. Simbol su nade, jedinstva i sreće u budućnosti.

(Kurir.rs/Večernje novosti/S.V./Foto: Beo zoo-vrt Facebook printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV! EKSKLUZIVNO! PINGVINI PONOVO U BEO ZOO VRTU!! Pravi se specijalan bazen za njih!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track