Mihailo Jokić predsednik skupštine u Valjevu

Mihailo Jokić predsednik skupštine u Valjevu

Srbija -
Njegovom izboru u nastavku konstitutivne sednice prethodila je gotovo dvosatna pauza zbog zahteva odbornika Grupe građana "Pobeda" da se obezbedi TV prenos sednice, što je i učinjeno pojavom ekipe regionalne Vujić televizije

VALJEVO - Doktor matematike Mihailo Jokić iz Srpske napredne stranke (SNS) izabran je danas tajnim glasanjem, kao jedini kandidat, za predsednika Gradske skupštine u Valjevu.

Njegovom izboru u nastavku konstitutivne sednice prethodila je gotovo dvosatna pauza zbog zahteva odbornika Grupe građana "Pobeda" da se obezbedi TV prenos sednice, što je i učinjeno pojavom ekipe regionalne Vujić televizije (VTV).

Ta pauza je iskoršćena i za dodatne konsultacije koalicije oko SNS na kojoj je u vladajuću većinu uključena i "Pobeda", čiji su pojedini odbornici i simpatizeri, koji su se takođe našli u skupštinskoj sali, u dva navrata pokušali da izazovu incidente.

Sa odbornikom Nove Srbije (NS) Sretenom Lazarevićem najpre se sukobio odbornik "Pobede" Ljubomir Bradić, a potom i jedan mladić koji nije odbornik ali je prisustvovao konstitutivnoj sednici.

Cenu naknadnog ulaska "Pobede" u vladajuću koaliciju platio je agronom Vitomir Mitrović (SNS), koji je izgubio dogovoreno mesto zamenika gradonačelnika, pošto je ta funkcija ustupljena "Pobedi" za njihovog odbornika Dragoljuba Krstića.

Vidno ljutit, Mitrović je napustio sastanak svoje odborničke grupe u pauzi sednice, a pojedinim partijskim drugovima je, u prisustvu dopisnika Bete, oštro zamerio što su "dozvolili lopovluk i hajdučiju" i ponudio im da ga "isključe iz stranke (SNS) ako imaju instrumenata za to".

Jokić će biti na stalnom radu u Gradskoj skupštini, a za sekretara je danas, kao jedini kandidat, imenovan diplomirani pravnik Aleksandar Janković (SPS), dosadašnji šef Komunalne inspekcije u Gradskoj upravi.Nova sednica zakazana je za 16 sati na kojoj će biti izabrani gradonačelnik Valjeva njegov zamenik i članovi Gradskog veća.

Gradski parlament ima 51 odbornika. Većinu čini 40 odbornika koalicija oko SPS i SNS sa po 11 mandata, GG "Pobeda" sa osam, URS, DŠ i Pokret za Valjevo sa po tri i jedan odbornik SPO sa liste "Preokreta".U opoziciji su devet odbornika Demokratske stranke (DS) i dva odbornika LDP sa liste "Preokreta".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track