DS: Ispitati okolnosti konstituisanja skupštine Zrenjanina

Sumnjivo im

DS: Ispitati okolnosti konstituisanja skupštine Zrenjanina

Srbija -
Demokratska stranka poručila Zrenjanincima da će se legitimnim i legalnim sredstvima boriti da volja građana, koja je nedvosmisleno iskazana na izborima 6. maja, bude odbranjena

ZRENJANIN - Demokratska stranka izrazila je zabrinutost povodom okolnosti koje su pratile današnje konstituisanje Skupštine grada Zrenjanina, i pozvala nadležne ograne da ispitaju sve navode i "sumnjive okolnosti" koje su pratile konstituisanje Skupštine tog grada.

Demokratska stranka je, u saopštenju, poručila Zrenjanincima da će se legitimnim i legalnim sredstvima boriti da volja građana, koja je nedvosmisleno iskazana na izborima 6. maja, bude odbranjena.

"Sednica Skupštine grada Zrenjanina i svi događaji koji su joj prethodili, sumnjiv nestanak odbornice Lige socijaldemokrata Vojvodine, predstavljaju dokaz da je izborna volja građana Zrenjanina prekrajana zarad interesa većine koja je danas formirana", navodi se u saopštenju.

Način na koji Skupština grada započinje svoj mandat, kako ističe DS, "netransparentnim radnjama koje izazivaju ozbiljnu sumnju, predstavlja jasan dokaz da je osnovni motiv formiranja ovakve koalicije dolazak na vlast, a da su volja građana Zrenjanina i njihovi interesi izigrani".

Funkcioneri Skupštine grada Zrenjanina izabrani su sa 35 glasova odbornika koalicije SNS-SPS, kao i sa dva novopridošla odbornika toj koaliciji, dok konstitutivnoj sednici, koju je juče drugi put odložio dosadašnji predsednik skupštine Aleksandar Marton, nisu prisustvovali odbornici koalicije DS-LSV-SVM.

Ova sednica će biti upamćena i po tome što, posle 16 godina, DS i LSV nisu stožeri gradske vlasti u Zrenjaninu, a posle 12 godina u gradsku vlast su se vratili socijalisti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track